Közélet

Jövőre növelik a bíróságok és az ügyészségek támogatását

Jövőre növelik a bíróságok és az ügyészségek támogatását

2010. november 30., kedd
Jövőre növelik a bíróságok és az ügyészségek támogatását

A tervek szerint, az igazságszolgáltatás hatékonyságának növelése érdekében jövőre növelik a bíróságok és az ügyészségek költségvetési támogatását - jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Transparency International keddi rendezvényén Budapesten.

Az ügyészségekre szánt keret az előző évekhez képest átlagosan hárommilliárd forinttal lenne nagyobb 2011-ben, emellett még egymilliárd forintot biztosítanának egy olyan munkacsoport létrehozására, amely kifejezetten korrupciós ügyekkel foglalkozna. A bíróságok - amennyiben az Országgyűlés elfogadja az erről szóló javaslatot - összesen hárommilliárd forint plusz támogatásra számíthatnak jövőre, amelyből az eljárások gyorsítása érdekében személyi és technikai feltételeiket javíthatnák. (

Forrás:

hirtv.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.