Hétfő: Színház a biliárdasztalon

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Maladype Színház Platonov-előadásán a Reökben a játékszín és nézőtér egy biliárdasztal – játék a játékban. A Szegedi Dómban Szeged Város Kórusegyesülete ad hangversenyt Szent Cecília, az egyházi zene védőszentje tiszteletére, a kamarazene kedvelőit a Fricsay-hangversenyterembe invitálják hétfő este. Ma a tiéd vagyok! címmel Karády-est lesz Szentesen, a Millenniumi Kávéházban Ecsettel a mozivásznon filmklub, és „próbaidős prózaidősök” estjére várják a közönséget a Grand Caféba.

Hangversenyek

Hétfőn 19 órakor a Szegedi Dómban Antonio Vivaldi: Introduzione e GloriaSzeged Város Kórusegyesületének Szent Cecília-napi hangversenye lesz. Közreműködnek: az Argenteus Vegyeskar, a Szegedi Egyetemi Énekkar, a Vox Nova Kórus, a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar, a Stellatus Ifjúsági Vegyeskar, a Lassus Énekegyüttes és a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Szólót énekel: Katona Judit és Somogyvári Tímea Zita, vezényel: Gyüdi Sándor.

Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc hangversenytermében hétfőn 19 órakor Masopust Péter hegedűművész és Csalog Gábor zongoraművész ad hangversenyt. Műsor: Mozart: B – dúr szonáta KV. 454, Brahms: G – dúr szonáta Op. 78, Beethoven: G – dúr szonáta Op. 96.  A belépés díjtalan!

Platonov a Reökben biliárdozik

Biliárd és művészet együtt, összeköti őket a játék, ami a Maladype Színház lételeme: a játékszín és nézőtér egy biliárdasztal. A társulat vendégjáték-sorozata folytatódik: új produkciójukat, a Platonov-ot mutatják be a szegedi Reökben. Csehov Platonov-ja a Maladype Színház előadásában hétfőn 19 órától tekinthető meg. További részleteket a http://www.reok.hu oldalon olvashatnak.

Kiállítás és játék a Somogyiban

A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza november 26-án tűzi műsorára Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének színpadi változatát Keresztes Attila rendezésében. A darabhoz kapcsolódó kiállítás és játék hétfőtől december 6-ig tart. A színházi bemutatók előtt a Somogyi-könyvtár az előadásokról, a színpadra állított művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek ajándék áron.

Szegedi Operabarátok Egyesületének programja

A Szegedi Operabarátok Egyesületének őszi programjai keretében hétfőn 17.30-kor a Korzó Zeneházban: Tisztújító közgyűlés zenei meglepetéssel.

Közéleti Kávéház

A Klebersberg teremben (Victor Hugó u. 3.) hétfőn 15 órakor a Szegedi Amatőr Alkotók Köre Fotóklub várja régi és új tagjait. A kör tagjainak rózsafotóiból rendezett kiállítás novemberben, nyitvatartási időben megtekinthető a Tarjáni fiókkönyvtárban.

Az MTA SZAB Székházban (Somogyi u. 7. I. em. 110.) hétfőn 18 órakor Ábrahám Mária szegedi festőművész kiállítása Gödöllőn, az Erzsébet királyné Szállodában – diavetítéssel és DVD-vel kísért előadás. Vendég (előadó): Ábrahám Mária magyar-kanadai festőművész. Házigazda: Nagy Ferenc szakközgazdász.

A Közéleti Kávéház programjairól további részleteket a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak.

Karády-est Szentesen

A szentesi Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ nagytermében hétfőn 19 órakor Ma a tiéd vagyok! – Karády-est. Sok-sok elfelejtett dal, amelyek most Kapócs Zsóka tolmácsolásában szólalnak meg, Gyarmati István és kisegyüttese kíséretével, 90 percben. További részletek a www.szentesimuvelodesikozpont.hu oldalon.

Filmklub a Kávéházban

A Millenniumi Kávéházban hétfő este 8 órakor Ecsettel a mozivásznon filmklub – Az erdő kapitánya – magyar rajzfilm. Rendezte: Dargay Attila.

Hétfői moziműsorok

A Grand Café-ban hétfőn:

19 órakor: Próbaidő – prózaidő – JAK est.

21 órakor: Dumas – feliratos francia film, rendező: Safy Nebbou.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor és 19 órakor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

20.45-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Adéle és a múmiák rejtélye – színes, feliratos francia fantasztikus kalandfilm. Rendező: Luc Besson.

18.15-kor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

Csőke József terem:

17 órakor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

19.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti buli

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor BTK-s, ZMK-s és MGK-s Est – Kiscsillag koncert. Vilmos akció! Házigazda: Dzsi és Zoll. BTK-soknak és ZMK-soknak a belépés ingyenes!

Előző sztori

Rendhagyó Szent Katalin-napi búcsú Szőregen + PANORÁMA

Következő sztori

Kosárlabda: Szeviép-vereség Pécsen