Sport

Hátország: kikapott Bordányban az FK-ifi

Hátország: kikapott Bordányban az FK-ifi

2010. november 9., kedd
Hátország: kikapott Bordányban az FK-ifi

Rászolgált volna az egy pontra az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata Bordányban a megyei II. osztály Homokháti csoportban. A kék-fekete fiatalok azonban végül vereséggel távoztak. Összeállításunkban az előkészítő korosztály eredményei is olvashatók!

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 12. forduló:

Bordány SK – FK 1899 Szeged 2-1 (1-0).

Bordány, vezette: Cser.

Bordány:

Szalai – Szabó, Kozma, Kővágó, Répási Arnold, Váradi, Fodor, Bitó (Répási András), Czékus, Varga, Gál (Zádori).

FK 1899 Szeged:

Kornis – Fábián, Burzon, Módra, Bujdosó (Márton), Rimay, Bodnár, Tóth Tibor (Mikovity), Somodi, Tóth Dániel (Bitó), Reisinger. Edzők: Kaiser Rezső, Marton Gellért.

Gólszerzők:

Varga 2, illetve Mikovity.

Sárga lap:

Répási Arnold, Fodor, Varga, illetve Fábián, Burzon, Módra, Rimay, Somodi. Miközben a felnőttek döntetlent játszottak Bordányban, az FK 1899 Szeged ificsapata sem állt távol a pontszerzéstől. A bravúr végül nem sikerült a listavezető otthonában a 12. fordulóban. A 13. fordulóban a Zsombó ellen játszik az FK, a meccset múlt hétvégéről novembert 20-ára halasztották. Kaiser Rezső edző:

„A bajnokságot igen komoly fölénnyel vezető Bordányhoz látogattunk. Tudtuk, hogy egy kiváló csapat ellen fogunk küzdeni, nehéz mérkőzésre számítottunk. Valóban az is lett, hiszen az első félidőben egy kisebb és egy komolyabb sérülés is gondot okozott. A fordulás előtt egy nagyjából kiegyenlített játékot láthattunk, melyben a vezetést a hazaik szerezték meg egy védelmi hiba után. A szünet után minden tőlünk telhetőt megtettünk, érzésem szerint fölényben is játszottunk, viszont sajnos egy teljesen szabályos és mindamellett szép gólunktól fosztott meg minket a játékvezetés. Tovább küzdöttünk, az egyenlítés is összejött, viszont egy igen szigorú ítélet tizenegyeshez juttatta a hazaiakat, amelyet értékesítettek is és így alakult ki a 2-1-es végeredmény. Meglátásom szerint legalább egy pontot érdemeltünk volna! Számunkra egy hét pihenő vár, majd a Szatymaz ellen kell kiharcoljuk a győzelmet.”

U14-es megyei bajnokság Tisza-Maros csoport:

Az FK 1899 Szeged előkészítő korosztályos alakulata is lejátszotta időközben őszi mérkőzéseit a megyei U14 Tisza-Maros csoportban, s ahogy ígértük, ezúttal

Kakuszi Gyula

tanítványainak szereplésről is beszámolunk.

Az őszi bajnoki fordulók eredményei:

1. forduló:

szünnap

2. forduló:

Újszentiván – FK 1899 Szeged 4-0

3. forduló:

FK 1899 Szeged – Balástya 2-5

4. forduló:

Algyő – FK 1899 Szeged 2-2

5. forduló:

FK 1899 Szeged – Szentesi Kinizsi 2-6

6. forduló:

Mórahalom – FK 1899 Szeged 6-1

7. forduló:

FK 1899 Szeged – Kistelek 1-3 Az FK 1899 U14-es gárdája az utolsó helyen zárta az őszi idényt 1 szerzett ponttal, 8 lőtt és 26 kapott góllal. Kakuszi Gyula edző nyilatkozata az őszi szezonról:

„Az edzéseket átlagosan 20-22 fő látogatja rendszeresen. Igazolt játékosok nem hiányoznak az edzésekről egy-két kivételtől eltekintve. A csapatnál 2-3 kapus van, akiknek hetente egy alkalommal külön kapusedzést tartunk. A nyáron derült ki, hogy a tavaszi idényben SZVSE II. néven szereplő előkészítő csapatnak a játéklehetőséget az FK 1899 Szeged vezetősége biztosítja. A tavaszi kezdőcsapatból csak négy fő maradt, a többi játékos vagy új igazolás, vagy fiatal futballista. Az együttes életkorban nagyon fiatal, sok azoknak a játékosoknak a száma, akik az idén kezdték a labdarúgást, még most jöttek ősszel a csapathoz, így nincs rutinjuk. Vannak páran, akik tavasszal fognak először pályára lépni. A játékosok hozzáállásán még kell változtatni, de alapjában véve nincs nagy gond. Az edzések jó légkörben és jó kedvvel folynak. Azt azért tudomásul kell venni, hogy egy Balástyát vagy Mórahalmot megverni csak sok edzés és meccs után fogunk. A mérkőzések zömében a csapat még az ellenfél edzőinek dicséretét is kiérdemelte. Sajnos az összeszokás hiánya, a fiatal életkor és sokszor egy-egy kapott gól után a lelkesedés hiánya okozta a 26 bekapott gólt. Elég sok a kimaradt helyzet is. Voltak olyan mérkőzések, ahol az első félidőben 6-7 óriási helyzet maradt ki, és emiatt veszítettünk. A helyzetkihasználásunk sajnos nagyon rossz. Az ellenfél ráadásul rendszerint fizikálisan jobban bírták a találkozók második félidejét. A tavaszi fordulókig nagyon sokat kell erősödni fizikálisan és fejben egyaránt. Bízom benne, hogy a csapat a tavaszi fordulókra megerősödik, és egyenrangú félként tudjuk felvenni a küzdelmet a bajnoki pontokért.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.