Közélet

Előzetesben marad Geréb Ágnes

Előzetesben marad Geréb Ágnes

2010. november 8., hétfő
Előzetesben marad Geréb Ágnes

Meghosszabbították két hónappal Geréb Ágnes előzetes letartóztatását hétfőn. Az orvos-bába egy hónapja van rács mögött, mert az általa vezetett Születésházban szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított ellene eljárást – írja a Magyar Hírlap Online.

Az otthonszülés ikonjává váló

Geréb Ágnes

ellen már több eljárás is indult, egy korábbi bírósági ügyben, 2007-ben három évre eltiltották hivatása gyakorlásától. Egy hónappal ezelőtt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán indult büntetőügy miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

Visszaeső szülőnő

A bíróság végzésében megállapította, hogy "a kényszerintézkedés elrendelése óta a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúját alátámasztó bizonyítékok körében változás nem történt, az előzetes letartóztatás fenntartásának okai továbbra is fennállnak" – írja az Inforádió.hu A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) álláspontja szerint az eljárás jelenlegi szakaszában továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a - más hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló - gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével vagy egyéb módon a bizonyítási eljárás eredményességét meghiúsítaná, megnehezítené, illetve újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés egyelőre nem jogerős. (Forrás: Magyar Hírlap Online)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.