Csütörtök: Mi fortyog a restaurátor üstjében?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtudhatják, hogy mi fortyog a restaurátor üstjében, ha csütörtökön ellátogatnak a Móra Ferenc Múzeumba. A Nagyszínházban folytatódik az Armel Operaverseny és Fesztivál, a Gyermekkönyvtárban ismét Méregető lépegető – iskolaérettségi vizsgálat iskolába készülő kisgyermekeknek, két egyetemi karon is nyílt nap lesz, és a gyógyító fényről hallhatnak előadást, akik ellátogatnak a Közéleti Kávéházba.

Operaverseny és színház

A Nagyszínházban az Armel Operaverseny és Fesztivál műsorában csütörtökön 19 órakor Knut Vaage: Veslefrikk című családi operáját játsszák, amely a Den Nye Opera (Norvégia) produkciója. A darab a Veslefrikk és a hegedű című norvég népmese adaptációja egy felvonásban. A norvég nyelvű előadást magyar és angol felirattal mutatják be (bérletszünet). Az operáról és a szereplőkről részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/knut-vaage-veslefrikk oldalon olvashatnak.

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg (Bajor Gizi 1. bérlet).

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2010.

A Móra Ferenc Múzeumban csütörtökön 15-17 óráig Mi fortyog a restaurátor üstjében?

Tematika: Pincétől a padlásig. A vendégek betekintést nyerhetnek a restaurátor műhelyébe. Megismerkedhetnek a különféle anyagokkal, eszközökkel, eljárásokkal, amelyekkel munkája során egy restaurátor dolgozik.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Gyermekkönyvtárban csütörtökön 15 – 18 óráig „Méregető lépegető”. Iskolaérettségi vizsgálat iskolába készülőknek, képességfelmérés kisiskolásoknak. Vezeti Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő-gyógypedagógus, mozgásfejlesztő terapeuta. A vizsgálatra való bejelentkezéshez telefonos egyeztetés szükséges. A képességfelmérés a jelentkezés sorrendjében történik. Jelentkezni lehet a 30/265-22-35-as telefonszámon, illetve a rozsa.icu61@gmail.com e-mail címen.

A Szőregi fiókkönyvtárban 18 órakor Kronobiológia, az igazi önismeret címmel Odrobina Márta kineziológus tart előadást az Életreform klubban.

Egyetemi rendezvények

Az SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajzi Tanszék nagyelőadó termében csütörtökön 17 órakor Gulyás Ágnes: Szentföldi szemelvények című előadása.

Az SZTE TIK nagyelőadó termében csütörtökön 17 órakor „Kreatív nyelvtanulás” – bemutató előadás.

A Kari épületben (Tisza Lajos krt. 64. II. emeleti tanterem) csütörtökön 10 órakor a Fogorvos-tudományi Kar nyílt napja lesz.

A Kari épületben (Temesvári krt. 31.) az ETSZK Szociális munka alapszak nyílt napja lesz.

Részletek a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgó (Tisza Lajos krt.54.) csütörtökön 17 órakor Útkeresés. Vendég: Iski Roland Megasztár elődöntős énekes, ének szakos főiskolás pop, swing és musical dalokat énekel. Kovács András, akusztikus blues formációval, amely Eric Clapton és John Mayer dalokat játszik két akusztikus és egy basszusgitárral. Az este lényege a stílusok sokfélesége.

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 17 órakor Egészség Bár Klub: A gyógyító fény széleskörű alkalmazási területeinek bemutatása színvonalas orvosi előadással. Vendég: Vastagh Aladár orvos igazgató.

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt.) csütörtökön 18 órakor Vörösiszap, mely a lelkeket örökre megmérgeztePanoráma Világklub estje. Házigazdák: Bősze Ferenc, v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja. Vendégek: azon szegediek, akik a tragédia helyszínén jártak.

A Közéleti Kávéház programjairól bővebben a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak.

A Grand Café-ban szerdai műsora:

19 órakor: Egy lányról – feliratos angol film, rendező: Lone Scherfig.

21 órakor: SZTEP Filmklub: 12 – rendező: Nikita Mikhalkov.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtökön 20 órakor a Dirty Slipper zenekar koncertje.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor TTIK-s EstSupernem koncert. Hubertus akció! Házigazda: Dj. Egon. TTIK-soknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor ÁOK Felezőbuli Patkós doktorral.

A JUGYU Klubban csütörtökön 20 órakor Vegyész Szakest.

A Fészek Klub csütörtökön 19 órakor koncertek: Stainless, Alternative / Grunge / Rock, Makó. Ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Bulizz napjaink zenéivel!

Előző sztori

A Magyar Kézilabda Szövetség válasza Nagy Lászlónak

Következő sztori

Labdarúgás: a fiatalok diadala a megyei válogatottak gálameccsén + FOTÓK