Csütörtök: A Szolidaritás Éjszakája

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dugonics téren csütörtökön este 6-tól reggel 6-ig, immár hatodszor, a Szolidaritás Éjszakájára várják a szegedieket. A Közéleti Kávéházban a készülő új alkotmányról beszél Pozsgay Imre, a Zeneiskolában a „klasszikusok mosolyában” gyönyörködhet a hallgatóság, a TIK-ben pedig a Füstmentes Világnap rendezvényére várják az érdeklődőket. A Belvárosi moziban Pozsgai Zsolt új filmjét vetítik A Föld szeretője címmel, amely Zsolnay Vilmos világhírű pécsi keramikusmesternek állít emléket, élettörténete elmesélésével.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban csütörtökön 10 és 14 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték.

Az újszegedi Rendezvényházban csütörtökön és pénteken egész délután Irodalmi Színpadok Találkozója – térségi színjátszó csoportok találkozója. A rendezvény részletes programjáról és a fellépőkről a http://www.rhz.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi moziban csütörtökön 10 órakor Százszorszép Színház: A brémai muzsikusok – a budapesti Nektár Színház zenés mesejátéka, vetített háttérrel.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délután 14.30-kor Jancsi és Juliska (Lúdas Matyi bérlet).

A Szolidaritás Éjszakája Szegeden

A Dugonics téren csütörtökön este 6-tól reggel 6-ig a Szolidaritás Éjszakájára várják a szegedieket. Idén hatodik alkalommal rendezi meg az Szolidaritás Napját Szegeden a Katolikus Egyetemi Lelkészég. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanok problémájára. A program részleteiről a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/szolidaritas-ejszakaja-szegeden/6093/ és a www.szolidaritas.lelkes.hu oldalakon olvashatnak.

Irodalmi délután

A KKVSZI Kőrösy József Tagintézménye (Stefánia 14.) csütörtökön délután 16 órakor a Dugonics Társaság rendezésében szervezett Irodalmi délután lesz – beszélgetés szegedi ifjú költőkkel írásról, költészetről. A beszélgetést vezeti Tandi Lajos újságíró, a Dugonics Társaság főtitkára. Vendégeink: Bencsik Orsolya, Lanczkor Gábor, Lázár Bence András, Lengyel Zoltán.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Gyermekkönyvtárban csütörtökön 15 – 18 óráig „Méregető lépegető”iskolaérettségi vizsgálat iskolába készülőknek, képességfelmérés kisiskolásoknak. Vezeti Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő-gyógypedagógus, mozgásfejlesztő terapeuta. A vizsgálatra való bejelentkezéshez telefonos egyeztetés szükséges. A képességfelmérés a jelentkezés sorrendjében történik. Jelentkezni lehet a 30/265-22-35-as telefonszámon, illetve a rozsa.icu61@gmail e-mail címen.

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 16.30-kor Cserebere klub iskolásoknak.

Közéleti Kávéház

Az SZTE GTK Aulájában (Kálvária sgt. 1.) csütörtökön 17 órakor Készül az új alkotmányunk. Vendég: Pozsgay Imre, a Miniszterelnök által felkért előkészítő csoport tagja. Házigazda: Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumának elnöke. A kávéházi est a Szegedi Akadémiai Bizottság Tudósklubjával közös rendezvény.

A Milleniumi Kávéházban csütörtökön 17 órakor Egészség Bár Klub: Hogyan védekezhetünk a mai kor egészségkárosító hatásai ellen? Vendégek: Nyirati Ildikó nőgyógyász, Szitó György,Vill-Ma-Tec Kft. ügyvezető igazgatója, Novák Eszter, a Winalite Kft. tanácsadója.

A Király-König Zeneiskola nagytermében csütörtökön 18 órakor Klasszikusok mosolya – népszerű dallamok – kedvelt előadók. A Szó-Tér Egyesület és a Közéleti Kávéház ismert sorozatában Szeged kitűnő hangszeres művészei közkedvelt klasszikus zeneműveket szólaltatnak meg a saját- és közönségük örömére. Sorozatszerkesztő: Fekete Márta.

A Szegedi Tudományegyetem rendezvényei

Az SZTE Zeneművészeti Kar épületében (Tisza Lajos krt. 79-81.) csütörtökön 9 órától ZMK nyílt napot tartank.

Az SZTE TIK – Kiállítási térben csütörtökön 9 órakor Füstmentes Világnap. Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére november harmadik csütörtökét nemzetközi szinten füstmentes nappá nyilvánították.

Az SZTE TIK – III. szemináriumi teremben csütörtökön 10 órakor MEREK Civil Hálózatépítő tréning. A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja TÁMOP programjának keretében megvalósuló országos képzés sorozat szegedi rendezvénye.

Az SZTE TIK – Nagyelőadóban csütörtökön 11 órakor az SZTE GYTK diplomaosztó ünnepségét tartják.

A Szegedi Tudományegyetem rendezvényeiről részleteket a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon olvashatnak.

A mozik csütörtöki műsorai

A Grand Café-ban csütörtökön:

15.30-kor: David Lynch Filmlkub: Az elefántember – feliratos angol-amerikai film,  rendező: David Lynch.

19 órakor: Dumas – feliratos francia film, rendező: Safy Nebbou.

21 órakor: Hibrid – feliratos, kanadai-francia-amerikai film, rendező: Vincenzo Natali.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor és 19 órakor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

20.45-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, – permier -, rendező: Pozsgai Zsolt. A film Zsolnay Vilmos világhírű pécsi keramikusmesternek állít emléket az élettörténete elmesélésével.

Csőke József terem:

17 órakor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

19.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 8 óra a Molnár Dixieland Band koncertje.

A JATE Klubban csütörtökön 20 órakor SZTE Gólyabál. Belépés csak alkalomhoz illő öltözetben!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor GYTK-s buli – DJ Alma / GYTK-soknak ingyenes!

A Jazz Kocsmában csütörtökön este Éder Lá Ferenc & Thea Soti duója a Jazzben. Bővebben: www.jazzkocsma.blog.hu

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este 20 órakor Bulizz a legújabb zenék mellett.

A Garaboncziás Borozóban csütörtökön este Akela, Prédikátor.

A Rebellis Klubban (Vadkerti tér 6.) csütörtökön 20 órától Apostolol tanyája – Várkonyi Tibivel és ERA-val.

Előző sztori

A vásárlók tizede már hazai élelmiszert keres

Következő sztori

Orbán: Magyarország felkészült az uniós elnökségre