Bulvár

Bozótvágó késsel és bárddal mentek diszkóba, több mint hetven évet kaptak (FRISSÍTVE)

Bozótvágó késsel és bárddal mentek diszkóba, több mint hetven évet kaptak (FRISSÍTVE)

2010. november 25., csütörtök
Bozótvágó késsel és bárddal mentek diszkóba, több mint hetven évet kaptak (FRISSÍTVE)

Egy szóváltás miatt akartak elégtételt venni, ezért bárdokkal és bozótvágó késekkel felszerelkezve látogattak el egy hetényegyházi diszkóba, s több embert is bántalmaztak, annak a tizenkét fős társaságnak a tagjai, akiket csütörtökön jogerősen összesen 73 és fél év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A csoport két tagja - az ügy harmad- és ötödrendű vádlottja - 2008. október 24-én éjszaka ellátogatott egy kecskeméti presszóba, ahol összeszólalkoztak két férfival, tettlegességre azonban nem került sor. A két vádlott miután távozott a szórakozóhelyről, elmondta a történteket több ismerősének is, s a rokonságot is felhívták, kérve, hogy jöjjenek, és segítsenek megtorolni a családot ért sérelmet még azon az éjszakán. Több ismerősüket is megkeresték telefonon, hogy kiderítsék, hol szórakoznak a sértettek. Hajnali egy körül a tizenkét vádlott - akik közül csupán ketten nem büntetett előéletűek - közösen indult el a hetényegyházi diszkóba. A megtorláshoz kést, bárdot, bozótvágó kést vittek magukkal. A szórakozóhelyre belépve rátámadtak a sértettekre, majd a védelmükre sietőkre, köztük két biztonsági őrre. A verekedés közben hatalmas zűrzavar uralkodott a teremben. A hangadó az elsőrendű vádlott volt, aki azt kiabálta társainak: „Öljétek meg őket! Öljétek meg őket!”, míg a megtámadottak felé azt ordítozta: „Most megdöglötök!”. A többi vele lévő vádlott is hasonlókat ordítozott, miközben poharakat, sörös korsókat, üveg hamutálakat és székeket dobáltak a falakhoz, illetve a megtámadott sértettekhez. Az egyik, akkor már eszméletlen sértettet kihúzták a szórakozó hely elé, ahol folytatták ütlegelését. A támadás tíz percig tartott, ezt követően a vádlottak gyorsan távoztak a helyszínről. A verekedésben négyen sérültek meg komolyabban, közöttük két férfi olyan szúrt sebeket kapott, amelyek következtében közvetlen életveszélyes állapotba kerültek, csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak mentette meg őket. A történtek után több vádlott is a fővárosban bujkált, majd ketten külföldre szöktek. Az elsőrendű vádlottat nem is tudták elfogni, ő csak a másodfokú tárgyalás kezdetén adta föl magát. A táblabíróság a férfit társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta. A bíróság a társaság többi tagjára összesen 63 és fél év - három és kilenc esztendő közötti tartamú - szabadságvesztést szabott ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.