Bozótvágó késsel és bárddal mentek diszkóba, több mint hetven évet kaptak (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szóváltás miatt akartak elégtételt venni, ezért bárdokkal és bozótvágó késekkel felszerelkezve látogattak el egy hetényegyházi diszkóba, s több embert is bántalmaztak, annak a tizenkét fős társaságnak a tagjai, akiket csütörtökön jogerősen összesen 73 és fél év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A csoport két tagja – az ügy harmad- és ötödrendű vádlottja – 2008. október 24-én éjszaka ellátogatott egy kecskeméti presszóba, ahol összeszólalkoztak két férfival, tettlegességre azonban nem került sor.
A két vádlott miután távozott a szórakozóhelyről, elmondta a történteket több ismerősének is, s a rokonságot is felhívták, kérve, hogy jöjjenek, és segítsenek megtorolni a családot ért sérelmet még azon az éjszakán. Több ismerősüket is megkeresték telefonon, hogy kiderítsék, hol szórakoznak a sértettek.
Hajnali egy körül a tizenkét vádlott – akik közül csupán ketten nem büntetett előéletűek – közösen indult el a hetényegyházi diszkóba. A megtorláshoz kést, bárdot, bozótvágó kést vittek magukkal.
A szórakozóhelyre belépve rátámadtak a sértettekre, majd a védelmükre sietőkre, köztük két biztonsági őrre. A verekedés közben hatalmas zűrzavar uralkodott a teremben. A hangadó az elsőrendű vádlott volt, aki azt kiabálta társainak: „Öljétek meg őket! Öljétek meg őket!”, míg a megtámadottak felé azt ordítozta: „Most megdöglötök!”. A többi vele lévő vádlott is hasonlókat ordítozott, miközben poharakat, sörös korsókat, üveg hamutálakat és székeket dobáltak a falakhoz, illetve a megtámadott sértettekhez.
Az egyik, akkor már eszméletlen sértettet kihúzták a szórakozó hely elé, ahol folytatták ütlegelését. A támadás tíz percig tartott, ezt követően a vádlottak gyorsan távoztak a helyszínről.
A verekedésben négyen sérültek meg komolyabban, közöttük két férfi olyan szúrt sebeket kapott, amelyek következtében közvetlen életveszélyes állapotba kerültek, csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak mentette meg őket.
A történtek után több vádlott is a fővárosban bujkált, majd ketten külföldre szöktek. Az elsőrendű vádlottat nem is tudták elfogni, ő csak a másodfokú tárgyalás kezdetén adta föl magát.
A táblabíróság a férfit társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta. A bíróság a társaság többi tagjára összesen 63 és fél év – három és kilenc esztendő közötti tartamú – szabadságvesztést szabott ki.

Default thumbnail
Előző sztori

Cigiért tört be a vegyesboltba

Default thumbnail
Következő sztori

Parragh László: uniós forrásokkal lehetne élénkíteni a gazdaságot

Legutóbbi hasonló cikkek