Sport

Atlétika: szegediek a Terematlétika Országos Gyermekversenyen

Atlétika: szegediek a Terematlétika Országos Gyermekversenyen

2010. november 23., kedd
Atlétika: szegediek a Terematlétika Országos Gyermekversenyen

Inkább vetélkedő és alkalmassági felmérő volt a szombaton fővárosi SYMA-csarnokban megtartott Terematlétika Országos Gyermekverseny, mint valódi verseny. A hat fős szegedi küldöttség végül a középmezőnyben végzett.

Menyhárt Zoltán

edző először egy-egy fiú- és leánycsapatot szeretett volna vinni, de végül csak a lánycsapat szerepeltetése vált biztossá. A két évfolyamot versenyeztető és nyolc feladatot magába foglaló eseményen a fiatalabb atlétalányok vettek részt. A nyolc feladatból háromban négy, míg a fennmaradandó ötben három-három versenyzőnek kellett részt vennie. A szegedi küldöttség összesen 347 pontot gyűjtött, amely idén a középmezőnyre volt elegendő.

Akadálypálya I.:

Vas Evelin – Horváth Luca – Bernátsky Dorottya – Bodai Bernadett (Bukfenccel indulva, szkippfutás, majd helyben szökdelés, két akadályvétel, majd a bója megkerülése után futás vissza: 1’33,3)

Gerelyhajítás:

Bernátsky Dorottya (11,50 m) – Jháni Zsófia (10,75 m) – Pap Bettina (17,00 m)

Akadálypálya II.:

Vas Evelin – Horváth Luca – Bernátsky Dorottya – Bodai Bernadett (Bukfenccel indulva, gátvétel, majd átkúszik egy alagúton, gátvétel, a bója megkerülése után ugyanebben a sorrendben visszafutás: 1’26,8)

Melltől lökés (2kg):

Horváth Luca (800 cm) – Jháni Zsófia (600 cm) – Pap Bettina (800 cm)

Hármasugrás:

Horváth Luca (600 cm) – Pap Bettina (600 cm) – Vas Evelin (580 cm)

Súlypontemelkedés:

Bernátsky Dorottya (45 cm) – Jháni Zsófia (33 cm) – Vas Evelin (53 cm)

Szökdelés helyben:

Bodai Bernadett (37 db) – Jháni Zsófia (36 db) – Pap Bettina (43 db)

4x200 méteres váltófutás:

Vas Evelin – Horváth Luca – Bernátsky Dorottya – Bodai Bernadett (2’05,5)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.