Közélet

A jelenlegi és a korábbi legfőbb ügyészekkel tárgyalt Schmitt Pál

A jelenlegi és a korábbi legfőbb ügyészekkel tárgyalt Schmitt Pál

2010. november 25., csütörtök
A jelenlegi és a korábbi legfőbb ügyészekkel tárgyalt Schmitt Pál

Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön megbeszélést folytatott Kovács Tamás jelenlegi, valamint Györgyi Kálmán és Polt Péter korábbi legfőbb ügyészekkel. A tárgyalások utáni nyilatkozatok szerint a Sándor-palotában főként az ügyészség helyzetéről esett szó.

Polt Péter

a megbeszélés után újságíróknak elmondta: a lehetséges legfőbb ügyész személyéről nem volt szó a találkozón. Hozzátette, az államfő azt mondta neki, még tájékozódik a jelölés kérdésében. Arra a kérdésre, vállalná-e a legfőbb ügyészi posztot, Polt Péter közölte: nemcsak udvariatlanság lenne, hanem értelmetlen is, ha erre bármit mondana. Hozzátette: az államfő joga jelölni a tisztségre. Mint elmondta, az államfő arról kérdezte őt, véleménye szerint milyen állapotban van az ügyészség, hogyan látja az ügyészség jövőjét, és melyek a lehetséges fejlődési irányok.

Kovács Tamás

a találkozó után újságíróknak annyit mondott: az államfő tájékoztatást kért tőle az ügyészség állapotáról és arról, hogy milyen módon képzeli el a hivatal átadását. Hozzátette: ő maga úgy készül, hogy december 13-án zökkenőmentesen át tudja adni utódjának a hivatalt.

Györgyi Kálmán

távozóban nem nyilatkozott az újságíróknak. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.