Közélet

Visszalépett a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje

Visszalépett a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje

2010. október 1., péntek
Visszalépett a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje
Pénteken délután bejelentette visszalépését Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje. Egyúttal felkéri a nemzeti érzelmű szavazókat, hogy voksukkal B. Nagy László polgármesterjelöltet támogassák október 3-án. Mint fogalmazott, a nemzeti oldal nem kockáztathatja, hogy az MSZP "mutyizása" fennmaradjon Szegeden, így a leszerepelt polgármesternek, Botka Lászlónak mennie kell.– Miért döntött úgy, hogy visszalép a polgármester-jelöltségtől, és miért pénteken – két nappal a választás előtt – hozta meg ezt a döntést? – Mostanra érett meg bennem a dolog, egy hét négyórás alvás után. Eközben nap nap után kerültek elő a város számára előnytelen szerződések, a kifizetetlen alvállalkozók, a Botka László politikai mutyijairól szóló információk. Tudatosodott bennem, a városnak az az érdeke, hogy a szocialista Botka László megbukjon. A győzelemre nem volt reális lehetőségem, ezért úgy érzem, azt a jelöltet kell támogatni, aki előtt a legnagyobb esély nyílik az MSZP-s polgármester leváltására, ez pedig B. Nagy László. – Kikkel egyeztetett erről az elhatározásról? – Hangsúlyozom, egyéni döntésemről van szó. Ezzel kapcsolatban a Fidesszel nem egyeztettem. Azonban úgy gondolom, Miskolc fideszes polgármesterjelöltjének követnie kellene példámat. Köszönöm azt a bizalmat, amit a szegediektől kaptam, azonban úgy ítélem meg, hogy ha a versenyben maradok, azt kockáztatom, hogy az MSZP politikai mutyizása nem szűnik meg Szegeden, és az élősködésük fennmarad. Úgy gondolom, hogy B. Nagy László gazdasági szakemberként menedzserszemléletével végre elindíthatja Szegedet a gazdasági fejlődés útján, ezért minden nemzeti érzelmű választónak őt kell támogatnia. Kérem azonban a szegedieket, hogy október 3-án a Jobbik egyéni jelöltjeire adják le szavazataikat, hogy minél erősebb frakciót alakíthassunk a közgyűlésben. Továbbra is szigorú őrei kívánunk lenni az általunk képviselt elveknek, kemény kontrollt gyakorlunk a várost érintő döntésekben, megakadályozzuk a mutyizást!

Keresztúri Farkas Csaba közleménye

Tisztelt Szegediek, Tisztelt Szavazók, Kedves Barátaim! Szeretem Szegedet. Így a mai napon – 2010. október 1-jén – bejelentem, hogy önként és egyoldalúan visszalépek a polgármester-jelöltségtől. Egyúttal felszólítom Miskolc város fideszes polgármesterjelöltjét, hogy kövesse példámat, és járjon el igaz hazafiként, hogy nemzetrontó polgármesterek ne maradhassanak hatalmon. Köszönöm azt a bizalmat, amit a szegediektől kaptam, azonban úgy ítélem meg, hogy ha a versenyben maradok, azt kockáztatom, hogy az MSZP politikai mutyizása nem szűnik meg Szegeden, és az élősködésük fennmarad. Botka László polgármesterségének idején előnytelen szerződéseivel, sokszor szükségtelen infrastrukturális beruházásaival, az MSZP holdudvarához tartozó cégeknek milliárdokat kijátszó politikájával csaknem tönkre tette Szegedet. Szeged Hagyóhoz hasonló káderek, szocialista oligarchák fellegvára lett, ebből elég. A leszerepelt polgármestertől szabadulnunk kell, Botka Lászlónak mennie kell. Ezért felkérek valamennyi felelősen gondolkozó, nemzeti érzelmű szavazót, hogy 2010. október 3-án támogassa B. Nagy László polgármesterjelöltet. Kérek azonban minden szegedit, hogy 2010. október 3-án a Jobbik egyéni képviselőire adja le szavazatát, hogy én és képviselőtársaim frakciót alapíthassunk, mert csak így tudjuk a szegediek képviseletét Szeged érdekében ellátni. Egyéni jelöltjeinkre leadott szavazataik kellenek ahhoz, hogy a vagyonleltárt elkészítsük, a jövendőbeli közgyűlésben bármely visszásságot, politikai mutyizást, élősködést és a szegediek érdekeivel ellentétes döntést még időben megakadályozzunk, illetőleg ilyen kísérletekre a szegediek figyelmét felhívjuk. Szigorú őrei kívánunk lenni a közgyűlésben az általunk képviselt elveknek, kemény kontrollt gyakorlunk a várost érintő döntésekben.Dr. Keresztúri Farkas Csaba Jobbik Szegedi Szervezete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.