Szombat-vasárnap: In memoriam Gregor József

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Nemzeti Színházban szombaton jubileumi gálaműsort rendeznek a négy éve elhunyt Gregor József emlékére. Fellegi Ádám zongoraművész beszélgetős hangversenyén vehetnek részt az érdeklődők Új Zsinagógában vasárnap, a Somogyi-könyvtárban szombaton egész nap Vámpírok bálja, és megrendezik A nagy rajzolás napját a Kass Galériában. A Grand Café-ba szombat este befut a Jazzmozdony, amely ezúttal magyar és román kocsikkal közlekedik, vasárnap pedig ugyanitt Halloween Parti.

Színház és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban szombaton 19 órakor In memoriam Gregor József – Jubileumi gála a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Operabarátok Egyesülete és a Gregor József Emlékére Alapítvány szervezésében. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/in-memoriam-gregor-jozsef/5197/ oldalon.

A Kisszínházban szombaton 19 órakor, vasárnap 15 és 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg. (Jávor Pál 2. bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

Az IH Rendezvényközpontban szombaton 18 órakor Jótékonysági előadás: Nejcserés támadás – vígjáték. Bővebben a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/318 oldalon. A Kövér Béla Bábszínház nagytermében vasárnap délelőtt 11 órakor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (bérletszünet).

Fellegi Ádám hangversenye

Vasárnap 19 órakor Fellegi Ádám zongoraművész beszélgetős hangversenyén vehetnek részt az érdeklődők a szegedi Új Zsinagógában. Részletes program a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/fellegi-adam-hangversenye/5875/ oldalon

Vámpírok bálja a Somogyi-könyvtárban

A Somogyi-könyvtárban szombaton 10-16 óráig „Vámpírok bálja”. Az érdeklődők megismerkedhetnek a vámpírok világával. Lesz kiállítás, beszélgetés, előadások, vámpírsmink kívánságra, tesztek, kvízek, nyereményjátékok. A nap részletes programját a www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1513-vampirok-balja.html oldalon olvashatják.

Halál és újraszületés

A Móra Ferenc Múzeumban szombaton 17 órakor Halál és újraszületés. Előadó: Porkoláb Péter. A Tibet kincsei című kiállítás kísérőrendezvényeként buddhista utazótanítók tartanak előadásokat a buddhizmus témakörében. Belépőjegy 500 Ft, diákoknak 400 Ft (aznapi múzeumi belépővel ingyenes).

Múzeumi Matiné

A Móra Ferenc Múzeumban szombaton délelőtt Próbáld fel! – kalandozás a néprajzi kiállítás viseltdarabjai közt Szűcsné Kopasz Kinga vezetésével. Gyülekező a múzeum előtt 10 óráig.

A nagy rajzolás napja

A Kass Galériában szombaton 10-15 óráig A nagy rajzolás napjaTóth Pál Paja animációs filmrendező kiállításában. Bővebben a http://www.muzeumokmindenkinek.hu oldalon.

Vassula Ryden Szegeden

Vasárnap délután 4 órától „Igaz Élet Istenben” találkozó lesz az IH Rendezvényközpontban. Előadó: Vassula Ryden az „Igaz Élet Istenben” üzenetek lejegyzője. A találkozóra a belépés ingyenes. A programról és az előadóról bővebben a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/vassula-ryden-szegeden/5576/ oldalon olvashatnak.

Vonatos túra Szegedről Kunszentmártonba

Kunszentmártonban az Alföld legmagasabb és legszebb barokk templomát helytörténész mutatja be, majd következik a toronymászás, körpanoráma, hídfoglalás, zsinagóga és múzeum a tömlöcben. A Tiszazug vasútján az „ördög árkában” vezet a további út az érintetlen természeti szépségeket bemutató Tőserdőbe. Indulás: szombat 9.31-kor Szeged-Rókus vasútállomásról. Jelentkezés: Dósa Endre, telefon: 20/415-4615.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban:

Szombaton:

19 órakor: Jazzmozdony – A Jazzmozdony ezúttal magyar és román kocsikkal közlekedik. A jazzrajongók immár „bérletet váltottak” a rendszeres zenei utazásokra; a következő induláson a zenét Lucian Nagy (RO) – szaxofon, Dan Alex Mitrofan (RO) – gitár, Pusztai Csaba (HU) – dob, Studnitzky László (HU) – basszusgitár és Cseke Gábor (HU) – zongora biztosítják. A belépés ingyenes.

21 órakor: Baaria – feliratos olasz-francia film, rendező: Giuseppe Tornatore.

Vasárnap:

19 órakor: Az út – feliratos amerikai film, rendező: John Hillcoat.

21 órakor: Halloween Parti.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Szombaton és vasárnap:

Zsigmond Vilmos terem:

10,15, 18.30-kor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

16.45-kor és 20.15-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

Balázs Béla terem:

10.30-kor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, mesélő: Pogány Judit, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics.

15.30-kor és 20.15-kor: Ízek, imák, szerelmek – színes, amerikai romantikus film. Rendező: Ryan Murphy.

18 órakor: Szemekbe zárt titkok – színes, feliratos, argentin-spanyol krimi, rendező: Juan José Campanella.

Csőke József terem:

17 órakor: Hétmérföldes szerelem – színes, amerikai romantikus vígjáték, rendező: Nanette Burstein.

19.30-kor: Lourdes – színes feliratos osztrák-francia-német dráma, rendező: Jessica Hausner.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétvégi bulik

A Millenniumi Kávéházban szombat este 8 órakor Raczoforte koncert.

A JATE Klubban szombat este 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban szombat este 22 órakor SHINE ON PARTYDJ Lennard.

Az M-Klubban szombat este Halloween Party. A jelmezben érkező vendégek számára ajándék sör, koktél vagy energia ital. A lemezjátszóknál: Dj Sodar. Belépődíj nincs.

Az Afrika Cafe-ban szombat este 20 órakor Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban szombat este Retro Mania.

A Fészek Klubban szombat este 19 órakor Reflected, Nonverse, Jukebox.

Előző sztori

Szent Erzsébet katolikus templom

Következő sztori

Erzsébet-gyógyfürdő főbejárat, Mórahalom