Szerda: Balkán Express

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A VI. Szegedi Bolgár Kulturális Napok programjában láthatja a közönség a Régi Zsinagógában a Malko Teatro előadásában a Balkán Express című darabot. A Szabadegyetem előadása, a COPD – az alattomos gyilkos, napjaink egyik népbetegséggé váló problémájáról szól, változatos programokat kínál szerdán is az Őszi Kulturális Fesztivál, egészségről és nemzetpolitikáról is lesz szó a Közéleti Kávéház rendezvényein, Grand Caféban Darvasi mesék – a szerző készülő meséskönyvéből olvas fel részleteket, melyek felnőtteknek is szólnak, sőt főleg nekik.

Színház és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban szerdán 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben (Juhász Gyula bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon olvashatnak.

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg. (Kazinczy Ferenc 1. bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

A Régi Zsinagógában szerdán 19.30-kor a VI. Szegedi Bolgár Kulturális Napok programja, az SZTE Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben a Malko Teatro előadása: Balkán Express. Részletek a www.malkoteatro.hu és a www.maszk.hu oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerda délelőtt 10 órakor Jancsi és Juliska (Vitéz László bérlet).

Szabadegyetem – Szeged

A Szabadegyetem Szeged előadássorozatban a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében szerdán 18 órától Somfay Attila, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanárának előadását hallgathatják meg “COPD – az alattomos gyilkos” címmel. Az előadók rövid bemutatását és az előadások előzetesét a www.u-szeged.hu/szabadegyetem oldalon találhatják meg.

A Somogyi fiókkönyvtárainak programjai

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor a Baráti kör keretein belül: Ez sem az című előadás. Vendég: Tarnai László író.

Az Odesszai fiókkönyvtárban szerdán 16.30-kor Az egészséges család a számok tükrében címmel Szendrei Gyula numerológus elemző tart előadást.

A Tarjáni fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor az Országos Könyvtári Napok programsorozatához kapcsolódva Család a költészetben címmel a Könyvbarátok klubjában verses, zenés műsort adnak elő a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói.

Reök programok

A Reökben szerdán 16.30-kor ismét Önképzőkör, ezúttal Cserjés Katalinnal: Rembrandt rézkarc-kiállítás (tárlatvezetési főpróba).

Ugyanitt szerdán 19 órakor a Kalungu Ütőegyüttes koncertje. Az együttes a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ütő tanszakának növendékeiből alakult 7 éve. A repertoárban kortárs ütőhangszeres művek és autentikus, elsősorban afrikai, afro-kubai, latin ihletésű dobzenék szerepelnek.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Millenniumi Klubban szerdán 18 órakor KomplementeSimon Adri költővel Bene Zoltán író beszélget. 20 órakor Alessandro Baricco: Novecento – monológ egy részben.

A JGYPK Szabadidőközpont Kávézóban (JUGYU Klub) szerdán 19 órakor Szabó Balázs Énekmondó: Pajzán Mesék. Részletek a http://www.jugyuklub.hu oldalon.

Az SZTEage-ben szerdán 18 órakor Moziest – Cannes-i díjasok hete: Othello, a velencei mór tragédiája (Orson Welles, 1952). 20 órakor Gengszterek Éjszakája: Vérző olaj (Paul Thomas Anderson, 2007).

A Tamási Áron Klubban (Boldogasszony sgt. 6.) szerdán 19 órakor Társas est – egy este a társasjátékok rengetegében.

Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól részleteket a http://www2.u-szeged.hu/okf/ és a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalakon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

Az Egyetemi Számítóközpont épületében (volt Kibernetikai Laboratórium, Árpád tér 2.) szerdán 17 órakor Baráti emlékezés dr. Székely Sándorra. Beszélgetőtársak: Bari Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE, Csákány Béla emeritus professzor SZTE, Csernay László emeritus professzor SZTE, Bagdi Sándor ny. főiskolai docens. Házigazda: Szalay István egyetemi tanár SZTE. Moderátor Tráser László.

A MTESZ székházban (Kígyó utca 6.) szerdán 17 órakor Egészség Bár Klub: Természetes megoldások az érrendszer védelmére 3. rész. Vendégek: Brunner Katalin (zöldségdiéta internetes blog megalkotója), Székelyné Bán Zsuzsa HRI-Vitalion Egészségvédő Klub életmód tanácsadója, Sipos Tibor orvos- természetgyógyász.

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub: Kell-e új alkotmány?Rajkai Zsolt egykori államtitkár előadása.

A Somogyi könyvtár klubjában szerdán 17 órakor Tudjunk meg többet az éltető vízről. Lúgosítás oxigénnel: Igyunk oxigént címmel Deák Sándor könyvének ismertetője. Előadó: Nagygyörgy Ida, egészséges életmód tanácsadó. Oxigénszifonnal készített, szuperoxigénezett (2000mg/ liter ) víz kóstolásával egybekötve.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

17 órakor: Grand Café végállomás: Pavlovits Tamás könyvének bemutatója – Blaise Pascal – A természettudománytól a vallási apológiáig.

19 órakor: Grand Café végállomás: Darvasi mesék. Ez alkalommal a szerző készülő meséskönyvéből olvas fel részleteket, melyek nem kevésbé szólnak felnőtteknek is.

21 órakor: A fehér szalag – francia-német-olasz-osztrák filmdráma. Rendező: Michael Haneke.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 16 órakor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

18 és 20 órakor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Safy Nebbou.

18.15-kor: Londoni küldetés – színes, szinkronizált bolgár-magyar-angol vígjáték. Rendező: Dimitar Mitovski.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Turné – színes, feliratos francia játékfilm. Rendező: Mathieu Amalric.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerdán 21 órakor az Esztelen zenekar koncertje.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Görög táncház. Vezeti: Szeltner László.

A JATE Klubban 22 órakor JUGYUS Buli: Colorstar koncert. Belépőjegy 1000/1200 Ft. TÁK tagságival ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor FACE II FACE – DJ Novák vs. DJ LennardGTK-s buli – Bacardi + Cola akció – Bacardi promóció. GTK-soknak a belépés ingyenes!

Az SZTEage-ben szerdán 22 órakor Dirty Slippers-koncert.

Az Afrika Cafe-ban szerdán este R’n’B Party.

A Garaboncziás Borozóban szerdán este Fiction Stop.

Előző sztori

Orbán: három feladat vár Magyarországra az EU-elnökség során

Következő sztori

Iszapömlés – Egyre több cég, intézmény, önkormányzat lép a támogatók táborába