Szerda: 200 éve született Erkel Ferenc

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtárban szerdán Erkel Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeznek a Zenei Album sorozatban. Három színházi előadás és két hangverseny is lesz este, a Millenniumi Klubban Pergőtűz II. – Krónika a 2. magyar hadsereg pusztulásáról címmel bemutatják Sára Sándor 1982-ben készült dokumentumfilmjének 2. részét, szavalóversenyt hirdet gyermekeknek a Füvészkert, és természetesen: ha szerda, akkor Szabadegyetem Szeged.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 19 órakor: Unisono (A Tiszánál)a Szegedi Kortárs Balett előadása (bérletszünet).

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg (bérletszünet). A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

A Pinceszínházban szerdán 20 órakor: Ádámake – abszurd vígjáték – az Arstab bemutatja a GÓ színház előadását Addams Family című történet ötletéből.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán délelőtt 10 órakor Jancsi és Juliska (Törpike bérlet).

A Somogyi-könyvtár programjai

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasóteremben szerdán 17 órakor Erkel Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeznek a Zenei Album sorozatban. Ugyanitt november 24-ig a könyvtári gyűjteményen keresztül, kiállításon mutatják be Erkel Ferenc életét és munkásságát. Részletes programot a http://www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1508-erkel-emlekmsor.html oldalon olvashatnak.

A Somogyi-könyvtár alagsorában szerdán 17 órakor „Lelkifitness”- előadás az egészséges kapcsolatokról. Előadó: Csikósné Monostori Erzsébet (tréner).

A Francia utcai fiókkönyvtárban szerdán 18 órakor Belső utazás irányított meditációval Kneusel-Herdliczka Leila előadásában.

Szabadegyetem Szeged

A Szabadegyetem Szeged előadássorozatban szerdán 18 órától Szabó János, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanárának előadását hallgathatják meg Magzati genetikai diagnosztika címmel, szokás szerint a TIK Kongresszusi teremben.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-kor ismét Önképzőkör, ezúttal Újvári Edittel: „Csoport vezet csoportot” – tárlatvezetés a Rembrandt rézkarc-kiállításon

Őszi Kulturális Fesztivál

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 19 órakor az Universitas Szimfonikus Zenekar koncertje, vezényel: Somorjai Péter.

A Katolikus Ház dísztermében (Dugonics tér 12.) szerdán 19 órakor Faragó Márk zongoraművész koncertje.

A Millenniumi Klubban szerdán 19 órakor Pergőtűz II. – Hídfőcsaták – Krónika a 2. magyar hadsereg pusztulásáról Sára Sándor 1982-ben készült dokumentumfilmjének 2. része. A film után beszélgetés Sára Sándor filmrendezővel. Házigazda: Kiss Gábor Ferenc.

Az Árpád téren szerdán 16 –18 óráig Változtassuk meg a világot: Minden napra egy szexista város! – a New York-i székhelyű Guerrilla Girls on Tour háromfős feminista utazó színtársulat performance előadása.

A Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (216-os terem, Somogyi u. 7.) szerdán 17 órakor Könyvbemutató az SZTE BTK Néprajz Tanszék legújabb kiadványaiból. Szervezők: Gál Ferenc Hittudományi Főiskola, Móra Ferenc Múzeum, METEM, SZAB és az SZTE Néprajzi Tanszék.

Az SZTEage-ben szerdán 18 órakor Buddhista filmestek – Bo Juul: Buddhizmus a modern világban (dán dokumentumfilm, 2007). 20 órakor Moziest a Magyar Filmszemle díjazottjaivalUtolsó idők (Mátyássy Áron, 2009).

Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól részleteket a http://www2.u-szeged.hu/okf/ és a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalakon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Kőrösy József Tagintézmény dísztermében (Stefánia 14.) szerdán 17 órakor A Szegedi Gazdasági Középiskola Kőrösy József Tagintézménye 125 éves jubileumi évkönyvének bemutatója a statisztika világnapján. Vendégek az iskola nyugalmazott igazgatói: Kiricsi Imréné, Révészné Papp Klára, Csanádi Géza. Beszélgetőtárs: Nagy Lászlóné. Házigazda: Tráserné Horváth Annamária tagintézmény-igazgató. Weboldal: http://www.korosy.hu

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út. 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub: Gazdaságélénkítő területfejlesztés. Pászti Tóth Erzsébet és Gyula előadása.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emelet társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) szerdán 18 órakor A testben tükröződő lélek – a gyógyító érintés. Vendégek: Lehelvári Anita, Horváth Mária, Bakai István okleveles masszőrök. Beszélgetőtárs: Borsi István tanár.

Rímbe szedett természet – Füvészkerti szavalóverseny

Egy szál virág, egy táj, vagy éppen egy különös alakú fa költemények ihletője lehet. A Füvészkertben várják a költészet fiatal kedvelői közül mindazokat, akik a természetről, növényekről szóló versek közül be szeretnék mutatni a számukra legkedvesebbet. A verseny időpontja: 2010. október 29. d.e. 10 óra, helye a Füvészkert előadóterme. Kategóriák: 1. óvodások. 2. alsó tagozatosok. 3. felső tagozatosok. Jelentkezni lehet: telefonon: +36 70/453-36-95, e-mailben: itakacs@bio.u-szeged.hu , vagy személyesen, a Füvészkertben Takács István Károly botano-pedagógusnál. Jelentkezési határidő: 2010. október 22 (péntek).

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

13 órától 21.30-ig: „mert a szó nem veszhet el”Emléknap a lengyel Szolidaritás mozgalom 30. évfordulója alkalmából.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

15 órakor és 16.45-kor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

18.30-kor és 20.30-kor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Világmegváltók sorozat – A mások élete – színes, feliratos német film.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Safy Nebbou.

20.30-kor: Kolorádó Kid – színes, magyar film, rendező: Vágvölgyi B. András.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Méz – színes, feliratos török-német dráma, Rendező: Semith Kaplanoglu.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerdán 21 órakor az Inocsényka zenekar koncertje.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Bolgár táncház. Vezeti: Bajusz Kata (Balkán Táncegyüttes). A belépés díjtalan!

A JATE Klubban szerdán 22 órakor GTK-s és MK-s Est. Házigazda: Dj. Afus. GTK-soknak és MK-soknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor ÁJTK-s Buli Patkós doktorral – Jim Beam + Cola akció. ÁJTK-soknak ingyenes!

A JUGYU Klubban szerdán 20 órakor JUGYU Jam Night.

A Garaboncziás Borozóban szerda este a La Casa Fantom.

Előző sztori

Magyarországi szlovák tévéseket díjaztak Szlovákiában

Következő sztori

Választójogot kaphatnak a határon túli magyarok