Kultúra

Sétáljon a királlyal a Somogyi-könyvtári Napon!

Sétáljon a királlyal a Somogyi-könyvtári Napon!

2010. október 13., szerda
Sétáljon a királlyal a Somogyi-könyvtári Napon!

Október 14-én idén is sor kerül a Somogyi-könyvtár megnyitásának évfordulóján 1991 óta hagyományosan megrendezett ünnepi programra. A Somogyi-könyvtári Napon tárlatvezetéssel és királysétákkal várják az érdeklődőket.

Részletes program

8.30 órakor: ’Helyünk a Világban’ – tárlatvezetés a földszinti kiállítótérben. 9.45 órakor: Somogyi Károly mellszobrának megkoszorúzása a könyvtárépület előtt. 10 – 11.30 óráig Felolvasóülés Dobó Katalin: „Valaki, akivel számolni kellett ...” Vaszy Viktorról hagyatékának tükrében Szőkefalvi-Nagy Erzsébet: Istvánffy Miklós történetírásának egy különleges példánya a Somogyi-könyvtárban A délelőtti rendezvény színhelye az I. emeleti folyóirat-olvasóterem. 15 órától Királyséták Szegeden Az 1883-as szegedi „királynapok”, azaz Ferenc József látogatásának emlékére séta indul a Somogyi-könyvtártól. Jelentkezni a 425-525/143-as telefonszámon lehet. 16 órától Tárlatvezetés A ’Helyünk a Világban’ – a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében című kiállítás bemutatása Dóm téri épület földszinti kiállítóterében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.