Halloween a Vadasparkban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A vadasparki Zoo Típusú Találkozások állatbemutató program idei utolsó napja igazán különleges élményeket nyújtott nemcsak a kilátogatóknak, hanem az állatoknak is, hiszen többen óriási tököket kaptak játékul, tekintettel a Halloweenre. Magyarországon idegen, bár egyre terjedő és népszerűbb hagyománynak számít ez az amerikai ünnep, így a vadaspark „lakói” sem maradhattak ki a mulatságból.

A vasárnapi látogatók már reggeltől kezdve több helyen találkozhattak tökkel gurigázó állatokkal. Állatkertes szemmel a tök igen hasznos tárgy, hiszen fontos része az állatok őszi környezetgazdagításának. A nagyragadozók kihívásnak veszik a termetes tökök leküzdését, de a kisebbek és a majmok is örömmel fedezik fel, mi van a belsejükben. A különleges „játékszer” célja nem más, mint az állatok egyfajta szórakoztatása, unalmuk elűzése. Változatos eszközökkel, az eledel megszerzésének megnehezítésével érik el az aktívabbá válásukat, vagy csak pusztán egy játékszerként is szolgálhat.
A Zoo Típusú Találkozások idei programja ezen a napon zárult. A tavaly indult állatbemutató sorozat egyre népszerűbb, idén már több mint tizenötezren láthatták az állatokat „akcióban”, ahol a látványetetések alkalmával a vadaspark munkatársai érdekes részleteket meséltek el a kifutók lakóiról. Természetesen jövőre márciustól folytatódni fog ez a program, immár új fajok bemutatásával gazdagodva. Érdemes azonban az ősz és a tél folyamán még kilátogatni a Vadasparkba, mert számtalan állat még a közelgő hideg idő ellenére is a szabadban múlatja napjait.

no images were found

Előző sztori

Letaglózta a KITE a Tisza Volánt

Következő sztori

Kosárlabda: a Szeviép legyűrte a Vasas-Csatát + FOTÓK + VIDEÓ