Gyurcsány Ferenc nem kíván új pártot alapítani

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton ülésezett az MSZP országos választmánya, mely napirendjén a tisztújítás mellett új bizottsági struktúra felállítása is szerepelt. A vitában felszólaló Gyurcsány Ferenc volt pártelnök bejelentette: nem kíván új pártot alapítani, a politikai sokszínűséget az MSZP-n belül kívánja képviselni – mondta Simon Gábor választmányi elnök.

Az ülésen felszólaló Mesterházy Attila szerint az MSZP-nek baloldali néppártként nem csak a baloldal, hanem minden demokratikusan gondolkodó erő felé nyitottnak kell lennie. A pártelnök úgy vélte, hogy ma az MSZP az egyetlen politikai tényező, amely valós alternatívát kínálhat a jelenlegi kormányzattal szemben. Az ellenzéki párt vezetője szerint ezért nem hagyható, hogy szétverjék a baloldalt.

A vitában felszólaló Gyurcsány Ferenc céljának egy erős, baloldali párt újraépítését nevezte. A volt kormányfő nem kíván új pártot alapítani, és a jelenlegi vezetés ellen sem fordulna. A Demokratikus Koalíció elnevezésű új platformmal a párton belül kívánja erősíteni a párt politikai sokszínűségét. Simon Gábor választmányi elnök szerint nem csak helye, de szerepe is van a párton belül a különböző platformoknak.

További részleteket a HírTv honlapján olvashat.

Előző sztori

Kosárlabda: kikapott hazai pályán a Szeviép-Szeged + FOTÓK

Következő sztori

Haág Zalánt választották a KDNP szegedi elnökévé