Közélet

Gyurcsány Ferenc nem kíván új pártot alapítani

Gyurcsány Ferenc nem kíván új pártot alapítani

2010. október 16., szombat
Gyurcsány Ferenc nem kíván új pártot alapítani

Szombaton ülésezett az MSZP országos választmánya, mely napirendjén a tisztújítás mellett új bizottsági struktúra felállítása is szerepelt. A vitában felszólaló Gyurcsány Ferenc volt pártelnök bejelentette: nem kíván új pártot alapítani, a politikai sokszínűséget az MSZP-n belül kívánja képviselni – mondta Simon Gábor választmányi elnök.

Az ülésen felszólaló

Mesterházy Attila

szerint az MSZP-nek baloldali néppártként nem csak a baloldal, hanem minden demokratikusan gondolkodó erő felé nyitottnak kell lennie. A pártelnök úgy vélte, hogy ma az MSZP az egyetlen politikai tényező, amely valós alternatívát kínálhat a jelenlegi kormányzattal szemben. Az ellenzéki párt vezetője szerint ezért nem hagyható, hogy szétverjék a baloldalt. A vitában felszólaló

Gyurcsány Ferenc

céljának egy erős, baloldali párt újraépítését nevezte. A volt kormányfő nem kíván új pártot alapítani, és a jelenlegi vezetés ellen sem fordulna. A Demokratikus Koalíció elnevezésű új platformmal a párton belül kívánja erősíteni a párt politikai sokszínűségét.

Simon Gábor

választmányi elnök szerint nem csak helye, de szerepe is van a párton belül a különböző platformoknak. További részleteket

a HírTv honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.