Közélet

Győri: úgy tűnik, hogy a pártok támogatják a parlamenti békét

Győri: úgy tűnik, hogy a pártok támogatják a parlamenti békét

2010. október 21., csütörtök
Győri: úgy tűnik, hogy a pártok támogatják a parlamenti békét

Úgy tűnik, hogy az Országgyűlésbe bejutott pártok támogatják azt a parlamenti békét, amelynek elérését a kormány a magyar EU-elnökség sikere érdekében hirdetett meg – állapította meg az EU-ügyekért felelős külügyi államtitkár.

Az Országgyűlésben a civil szervezeteknek rendezett EU-konferencián

Győri Enikő

utalt arra, hogy világlátásban természetesen vannak eltérések, stílusokban érezhetők jelentős különbségek, de azt senki nem vitatja: közös érdek, hogy Magyarország tisztességgel helytálljon az EU-elnökségi feladatok végrehajtásában. Minden magyar állampolgár érdeke, hogy a magyar EU-elnökség sikeres legyen – jelentette ki az államtitkár. Győri Enikő kifejtette: a kormányzat és a civil szféra hatékony együttműködése jelentős mértékben járulhat hozzá az első soros magyar EU-elnökség sikeréhez. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar EU-elnökség partnerségben és átláthatóságban gondolkodik a civil szervezetek vonatkozásában.

Martonyi János

külügyminiszterhez hasonlóan elmondta, a kormány meghallgatja a civil szervezetek véleményét arról, hogy az EU-elnökség a megfelelő problémákkal foglalkozik-e. Hozzátette, a kormány arra törekszik, hogy az EU-elnökség eseményei minden állampolgár számára érthetők és követhetők legyenek. A Külügyminisztérium által "A magyar soros EU-elnökség prioritásai" címmel az Országház felsőházi termében rendezett tanácskozásra mintegy kétszáz civil szervezet háromszáz képviselőjét hívták meg.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.