Győri: úgy tűnik, hogy a pártok támogatják a parlamenti békét

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, hogy az Országgyűlésbe bejutott pártok támogatják azt a parlamenti békét, amelynek elérését a kormány a magyar EU-elnökség sikere érdekében hirdetett meg – állapította meg az EU-ügyekért felelős külügyi államtitkár.

Az Országgyűlésben a civil szervezeteknek rendezett EU-konferencián Győri Enikő utalt arra, hogy világlátásban természetesen vannak eltérések, stílusokban érezhetők jelentős különbségek, de azt senki nem vitatja: közös érdek, hogy Magyarország tisztességgel helytálljon az EU-elnökségi feladatok végrehajtásában. Minden magyar állampolgár érdeke, hogy a magyar EU-elnökség sikeres legyen – jelentette ki az államtitkár.

Győri Enikő kifejtette: a kormányzat és a civil szféra hatékony együttműködése jelentős mértékben járulhat hozzá az első soros magyar EU-elnökség sikeréhez. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar EU-elnökség partnerségben és átláthatóságban gondolkodik a civil szervezetek vonatkozásában. Martonyi János külügyminiszterhez hasonlóan elmondta, a kormány meghallgatja a civil szervezetek véleményét arról, hogy az EU-elnökség a megfelelő problémákkal foglalkozik-e. Hozzátette, a kormány arra törekszik, hogy az EU-elnökség eseményei minden állampolgár számára érthetők és követhetők legyenek.

A Külügyminisztérium által “A magyar soros EU-elnökség prioritásai” címmel az Országház felsőházi termében rendezett tanácskozásra mintegy kétszáz civil szervezet háromszáz képviselőjét hívták meg.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Előző sztori

Gázrobbanás a Boldogasszony sugárúton (Frissítve) + FOTÓK

Következő sztori

Elhunyt Hemmert János grafikus, festőművész