Közélet

Benyújtották a költségvetés részleteit

Benyújtották a költségvetés részleteit

2010. október 31., vasárnap
Benyújtották a költségvetés részleteit

A 2011-es költségvetés az állampolgárok védelmét és biztonságát jobban szolgáló szervezeti átalakításokhoz, a fejlesztésekhez és a fenntartás arányos növeléséhez biztosít többletforrásokat - tartalmazza a kormány által szombaton benyújtott költségvetés általános indokolása. A dokumentumban az is olvasható, hogy jövőre nem tervezhető jutalom az állami bürokráciában. Az oktatásban a jövő évtől elindul a felsőoktatás és a közoktatás átalakítása szerkezeti és minőségi értelemben egyaránt - írja az InfoRádió.

A 2011. évi költségvetésben az államháztartás hiánya 798,8 milliárd forint, a GDP 2,8 százaléka 16.197,5 milliárd forint bevétel és 16.996,2 milliárd forint kiadás mellett. A legtöbb bevétel a következő évre - 2.498,3 milliárd forint - az általános forgalmi adóból prognosztizálható, ez 8 százalékkal magasabb az idei előirányzottnál, ezt követi a személyi jövedelemadóból származó befizetések előirányzott összege, 1.359 milliárd forint, ami 28 százalékkal marad el az idei tervtől.

További részletek az InfoRádió honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.