/

Benyújtották a költségvetés részleteit

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2011-es költségvetés az állampolgárok védelmét és biztonságát jobban szolgáló szervezeti átalakításokhoz, a fejlesztésekhez és a fenntartás arányos növeléséhez biztosít többletforrásokat – tartalmazza a kormány által szombaton benyújtott költségvetés általános indokolása. A dokumentumban az is olvasható, hogy jövőre nem tervezhető jutalom az állami bürokráciában. Az oktatásban a jövő évtől elindul a felsőoktatás és a közoktatás átalakítása szerkezeti és minőségi értelemben egyaránt – írja az InfoRádió.

A 2011. évi költségvetésben az államháztartás hiánya 798,8 milliárd forint, a GDP 2,8 százaléka 16.197,5 milliárd forint bevétel és 16.996,2 milliárd forint kiadás mellett.
A legtöbb bevétel a következő évre – 2.498,3 milliárd forint – az általános forgalmi adóból prognosztizálható, ez 8 százalékkal magasabb az idei előirányzottnál, ezt követi a személyi jövedelemadóból származó befizetések előirányzott összege, 1.359 milliárd forint, ami 28 százalékkal marad el az idei tervtől.

További részletek az InfoRádió honlapján.

Default thumbnail
Előző sztori

Férfi röplabda Extraliga: 3-0-ra kikapott a HPQ

Következő sztori

Október 31.: világot rengető kalapácsütések + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek