Az Év felfedezettje: Tóth Mihály, a Pick Szeged kapusa

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Év felfedezettje díjat Tóth Mihály, a Pick Szeged kapusa vehette át, a csapat egyik szponzorától. Az ünnepségen bejelentették, hogy új támogatója van a kézilabdacsapatnak.

A Tatabánya elleni mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a Pick Szeged vezetése, amelyen több játékos is részt vett. Megjelent Törő Szabolcs, Lékai Máté, Zubai Szabolcs és Bajorhegyi Ádám, valamint az ünnepelt, az „Év felfedezettje”, a 18 éves Tóth Mihály. A fiatal, 198 centiméteres kapusnak, Gáti István, az MMBF Zrt. vezérigazgatója adta át a díjat.
„Tegnap tudtam meg, hogy én kapom a díjat, nagyon meglepődtem, és izgalommal jöttem az átadóra. Az elismerés kötelez, szeretnék nagyon jó kapus lenni, és a tudásomat a Pick Szegedben akarom kamatoztatni” – mondta izgatottan Tóth Mihály, aki szerdában az ifjúsági csapat kapuját védi, majd a hétvégén általában a Törökszentmiklós NB I/B-s felnőtt együttesét erősíti. Ha pedig szükség van rá, mint a vasárnapi Aalborg elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, akkor a Pick szolgálatába áll.
„Sok a meccs, de ez a jó. A Gábor Dénes-szakközépiskolában tanulok, sokszor arra sincs időm, hogy ebédeljek, mert rohanok edzésre vagy meccsre. Így élem az életem, de nem bánom, mert tudom, a rengeteg gyakorlás hasznomra válik” – jelentette ki a tehetséges kapus, akiről a csapat vezetőedzője, Skaliczki László azt mondta, nagyon jók az idegrendszeri mutatói, szorgalmas, jók a reflexei.

„Remélem, hamarosan olyan meccset is kap, amelyen bizonyíthatja tehetségét” – jegyezte meg a vezetőedző.
Bella Árpád, a Pick Szeged ügyvezető igazgatója azt is bejelentette, hogy az MMBF Zrt. a Pick Szeged arany fokozatú támogatója lett, ami azt jelenti, hogy hosszútávon is építhetik a szegedi kézilabdacsapatot.
„Lenyűgözött a Pick Szeged vasárnapi mérkőzése, remélem a továbbiakban is így fejlődik a csapat. Tulajdonképpen a cégünk filozófiájában benne van a segítségnyújtás, hiszen biztonságos gáztárolók kialakításával foglalkozunk. Három éve kezdtük Algyőn azt 150 milliárd forintos beruházást, aminek elkészültével 1,9 milliárd köbméter gázt lehet biztonságosan tárolni. Ugyanakkor segítő kezekre volt szüksége a Pick Szegednek, amit megértettünk, és a tavasz óta tartó tárgyalás sorozat oda vezetett, hogy arany fokozatú támogatói lettünk a csapatnak” – hangsúlyozta Gáti István, az MMBF Zrt. vezérigazgatója.

Előző sztori

Labdarúgás: a Tisza Volán SC egy pontot rabolt az éllovastól

Következő sztori

“Nem lesz élhetőbb a belváros a Biopolisz Parktól”