A Rádió 88 is ellátogat Kolontárra

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több száz családnak lett kilátástalan a helyzete hazánkban a vörös iszap katasztrófa miatt: az Ajkai Timföldgyár átszakadt gátszakasza hatalmas károkat okozott a Veszprém megyei Kolontár és Devecser településeken. Az itt lakók eddigi életének munkája egyik pillanatról a másikra lett az enyészeté. A Rádió 88 és a Vöröskereszt segít a bajbajutottakon!

Amennyiben Ön is szeretne segíteni a károsult családoknak, tárcsázza, vagy küldjön sms-t ISZAP szóval a 1749-es számra. Az összegyűlt pénzből a Vöröskereszt teljes egészében a rászorulókat segíti. Tartós élelmiszert is fel lehet ajánlani, illetve az ivóvíztartalékok feltöltésében való segítség is nagyon jól jöhet, és mivel a szennyeződés hatására keletkezett veszélyes lúgos hatás ecettel semlegesíthető, így ecetet is várnak az ottaniak. Aki otthonról szeretné felajánlásait a Vöröskereszt helyi szervezetéhez eljuttatni, Szegeden a Bárka u. 6/b-be viheti adományait hétfőtől csütörtökig 8-tól 16, pénteken 8-tól 18, szombat –
vasárnap pedig 10-től 16 óráig.
Aki a bevásárlás közben gondol a károsultakra, és éppen a Plázában található CBA üzletben vásárol, fizetés után azonnal a gyűjtőkosárba teheti adományát, melyet onnan a Rádió 88 és a Vöröskereszt közösen szállít majd el.
A Rádió 88 stábja a saját és az összegyűjtött adományokkal október 11-én a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének munkatársaival együtt ellátogat Kolontárra és a helyszínről számol be az állapotokról a műsorokban, hírekben, illetve a honlapon. A gyűjtés itt természetesen nem ér véget, az adományokat folyamatosan várja és továbbítja a Vöröskereszt és a Rádió 88!

További információk: www.csongradmegye.voroskereszt.hu

Előző sztori

Jégszobrokkal bővül a Dóm téri pantheon?

Következő sztori

Színházi nyílt napot tartanak Szegeden