Sport

A kék-feketék oktatták az egyetemistákat + FOTÓK

A kék-feketék oktatták az egyetemistákat + FOTÓK

2010. október 9., szombat
A kék-feketék oktatták az egyetemistákat + FOTÓK
Folytatta sikeres sorozatát az FK 1899 Szeged legénysége, hiszen az elmúlt forduló hazai győzelme után most az egyetemisták csapatát verték meg magabiztosan Brunczvikék. Küzdelmes találkozón van túl a kék-fekete alakulat, de kell is a sikerélmény, hiszen zsinórban öt idegenbeli találkozó következik majd. Kettő héttel ezelőtt lépett legutóbb pályára az FK 1899 Szeged. A megyei II. osztályú bajnokság furcsa lebonyolítási rendje miatt kényszerültek a múlt hét végén pihenőre, így kellően ki voltak éhezve a futballra a kék-feketék. Talán ezért frissebbnek is tűntek a hazaiaknál. Igaz az első félóra csapkólózó játékáról sok jót nem lehet elmondani. Nem találtak fogást ellenfelükön a csapatok. A hetek óta jó formában játszó gólfelelős, Dóra emelése utat talált az egyetemisták kapujába. A gól megnyugtatta a vendégeket. Innentől kezdve az történt a pályán, amit ők akartak. A fordulás után nem változott a játék képe. Mezőnyfölényben volt az FK Szeged, uralta a mérkőzést. A Tanárképző amíg bírta erővel, addig becsülettel küzdött, nem adták fel egy percig sem, mentek minden labdáért. A 70. percig állták a rohamokat. Aztán beindult az FK-henger. Tetszés szerint növelték előnyüket a Hüvös-legények. Négyig meg sem álltak. A lefújás előtt sikerült a vendégek ügyetlenkedését kihasználva szépíteniük a "Tanár Úr" tanítványainak. Megérdemelt sikerével az FK 1899 Szeged beszállt az éllovasok üldözésébe. A jövő héten rajtoló "tavaszi" forduló mérkőzésein az lehet az elsődleges céljuk, hogy a pontbeli hátrányt ledolgozzák.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 9. fordulójában:

Univeraitas SC Szeged - FK 1899 Szeged 1-4 (0-1). Szeged, Kisstadion. Vezette: Csillik. Universitas: Bánki - Seress (Bukovinszky 52'), Török, Terjéki L., Stetakovics (Aszódi 65'), Degovics, Kószó, Vizi, Papp (Terjéki T. 75') , Börcsök, Türk. Edző: Miskolci József. FK 1899 Szeged: Brunczvik - Fodor L., Meszes, Dervaderics, Dóra (Murányi 87'), Nagy V. (Herczeg 78'), Kálmán (Burzon 83'), Imre, Turján, Holecska (Fodor I. 62'), Gonda (Miklós Cs. 55'). Edző: Hüvös Gábor. Gólszerzők: Degovics, illetve Dóra (3), Imre. Sárga lap: Török, illetve Meszes. Hüvös Gábor: "Sokat számít az FK-nál, hogy milyen összeállításban, motiváltsággal lépünk pályára. A kérdés az volt a meccs előtt, hogy fel tudunk-e zárkózni az élbolyhoz, vagy lecsúszunk. Miután a játékosok ezt átérezték és felfogták, egy viszonylag csapongó mérkőzésen a nagyobb akarat, a nagyobb lelkesedés döntött. Nehéz sorozat elé nézünk, ötször megyünk idegenbe, komoly odafigyelésre és legalább ilyen hozzáállásra lesz szükségünk, mint az Universitas ellen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.