1956-ra emlékezett a szegedi Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzeti jelképeknek méltó helyükre kell kerülniük Szegeden, amiért a Jobbik mindent megtesz – hangzott el a párt 1956-os forradalomra emlékező rendezvényén pénteken. A mintegy félszáz egybegyűlt az Aradi vértanúk teréről a Dóm térre vonult, ahol Kováts József szobra előtt is tisztelegtek a mártír emléke előtt koszorúzással és mécses gyújtással.

Szegeden is méltó helyükre kell kerülniük a nemzeti jelképeknek – jelentette ki Tóth Péter, a Jobbik megyei és szegedi elnöke az 1956-os forradalom eseményeire és a mártírokra emlékező rendezvényen pénteken. Mint elmondta, egyik céljuk országzászló-emlékmű felállítása, illetve Horthy Miklósnak is szeretnének szobrot.
Tóth értékelte az október harmadikai önkormányzati választást is, szólt arról, hogy polgármesterjelöltjüket, Keresztúri Farkas Csabát azért léptették vissza, hogy Botka László ne maradhasson hatalmon. Ez nem sikerült, amit kudarcnak tart a Jobbik megyei elnöke, de felhívta a figyelmet arra, hogy jobboldali többség van a szegedi közgyűlésben, mely lehetőséggel lehet és kell is élni.
A párt szegedi alelnöke, Rácz Tibor beszédében összehasonlította az ’56-os, a rendszerváltás-kori és a mai helyzetet. Leszögezte, hogy az 1956-ban a forradalmárok által kitűzött célok a mai napig nem valósultak meg.
A beszédek után a résztvevők átvonultak a Dóm térre, ahol Kováts József mártír szobrát megkoszorúzták, majd mécseseket gyújtottak emlékére.

Előző sztori

Szombat-vasárnap: 1956-ra emlékezünk

Következő sztori

Az energiapolitika részese akar lenni a Mol