Újvidéki kosárlabdás a Szedeákban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I. A-csoportos együttese újvidéki center igazolt. Kardos Péter elnök a jövőt illetően elégedett, mert az új kormány olyan törvénymódosításokat tervez, ami megkönnyíti a sportszervezetek működését.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata leigazolta az újvidéki Nebojsa Dukicot. A vajdasági center 22 éves és 207 centiméter magas. Fodor Péter vezetőedző azt mondta, Nebojsa nemcsak a palánk alatt használható játékos, hanem távol a kosártól is jól illeszthető a játékba. Jó a keze, és komolyan gondolkodik a sportágról.
„Nebojsa a kiváló vajdasági nevelőegyesülettől, a Sport-Key-től érkezett, ahol Janko Lukovski volt a nevelőedzője. Hasznos játékosa lehet csapatunknak, nagyon jól dolgozik, és már látszik, nemcsak hobbiból űzi a kosárlabdát, hanem komoly tervei vannak” – nyilatkozta az újdonsült NB I A-csoportos együttes vezetőedzője.

Jó úton

no images were found

Kardos Péter, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák elnöke elmondta, jó úton haladnak, hogy még stabilabbá tegyék az egyesület pénzügyi helyzetét. Kijelentette: nem egy évre terveznek, amit a megkeresett szimpatizáns cégek vezetői jó néven vesznek.
„Az országgyűlés július 23-án elfogadta a sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényt. A magyar sport és ezen belül a kosárlabdázás történetében ez a nap mérföldkő lesz, hiszen a törvény az európai bizottság jóváhagyása esetén radikálisan megváltoztatja a sporttámogatás rendszerét, lényegesen megkönnyítve az eddig vegetáló, állandó túlélési küzdelemben álló sportszervezetek helyzetét. Úgy gondoljuk, hogy ezeknek az intézkedéseknek a Szedeák nyertese lesz, ezért nagyon optimisták vagyunk a jövőnket illetően” – hangsúlyozta Kardos Péter.
Az látszik, hogy a Szedeák menedzsmentje szorgoskodik, hiszen újabb támogatót sikerült megnyerniük a kosárlabdázásnak. A mai sajtótájékoztatón, amit a Kiskakas Csárdában tartott a Szedeák a Poli-Union Kft.-vel kötött együttműködési megállapodást a klub.
„Négy éve kísérem figyelemmel a Szedeák tevékenységét, számomra nagyon szimpatikus, ahogy az együttest felépítették. Szeretném, ha erős férfi kosárlabdacsapata lenne Szegednek, ezért is állt a vállalkozásunk az egyesület mellé. Szimpatikus, ahogy a több mint kétszáz gyerekkel foglalkoznak, ezáltal biztosítva látom az utánpótlást is” – mondta Fülöp-Vadadi Levente ügyvezető.
A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák együttese a csütörtöktől kiskunfélegyházi tornán vesz részt, ahol a Kecskemét, a Pécs és a Temesvár lesz a szegediek ellenfele.

no images were found

Előző sztori

Idén is védőnői szűrőnapok

Következő sztori

Szűcs Édua mosolyterápiája a Somogyi-könyvtárban