Szerda: SZTE Őszi Karrier Napok

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megrendezik az SZTE Őszi Karrier Napokat, ahol a résztvevők válaszokat kaphatnak az álláskeresés során felmerülő kérdésekre. A Régi Zsinagógában a Duna Táncműhely előadását láthatják, folytatódik a Szabadegyetem – Szeged programsorozata, a Reökben lesz Önképzőkör Cserjés Katalinnal , és Müller Péter tart előadást a Belvárosi Moziban.

Maszk Őszi Kollekció

Az Alterra – Kortárs Előadóművészeti Központban (Régi Zsinagóga) szerda 19.30-kor Fosszíliák – a Duna Táncműhely előadása. Rendező: Juhász Zsolt.

Szabadegyetem – Szeged

Az SZTE TIK – Kongresszusi teremben szerdán 18 órakor Szabadegyetem – SzegedHomoki Nagy Mária, tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE ÁJTK előadása: Az erkölcs, a jog és az igazság összhangja a rendi magyar magánjogban címmel.

SZTE Őszi Karrier Napok

Az Állásbörzéhez kapcsolódóan idén is megrendezik az SZTE Őszi Karrier Napokat. A programsorozaton a résztvevők válaszokat kaphatnak az álláskeresés során felmerülő kérdésekre, teszteket tölthetnek ki, próbainterjún vehetnek részt, írhatnak önéletrajzot és álláspályázatot. A részvétel az SZTE hallgatói és frissdiplomásai számára ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött! Jelentkezni személyesen lehet szept.15-től a Hallgatói Centrum Információs Pontban (TIK, Átrium) és a Szolgáltatók Börzéjén. Jelentkezési határidő: szept. 29. A részletes programról itt olvashatnak: http://www.u-szeged.hu/hirek/2010-szeptember/szte-oszi-karrier-napok

Baráti Kör a könyvtárban

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor Voláré – olasz irodalom és repülésNagy Enikő és Monostory Tamás bemutatkozó előadása – a Baráti Kör rendezvénye.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-kor Önképzőkör Cserjés Katalinnal: Rembrandt rézkarc-kiállítás; tárlatvezetési ismeretek (elmélet és gyakorlat).

India arcai

India arcai címmel ifj. Szirtesi Zoltán kiállítása nyílik Szegeden, a Százszorszép Gyermekházban (Kálvin tér 6.) szerdán 16 órakor. Megnyitja: Szirtesi Zoltán. A kiállítás október 22-ig tekinthető meg a Gyermekház I. emeleti kiállítótermében, naponta 10-18-ig.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán (II. sz. épület Rákóczi tér 1. sz. fsz. tárgyaló) szerdán 17 órakor Szeptemberi áhítat – Kosztolányi Dezső utolsó versei – irodalmi beszélgetés. Előadó: Rozsnyai Jenőné ny. középiskolai tanár. Beszélgetőtárs: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár.

A Milleniumi Kávéházban ( Dugonics tér 12.) szerdán 18 órakor Egészség Bár Klub: Negatív minták és szokások a rákbetegség hátterében. Vendégek: Vargáné Kopornyik Zita, pszichológus, Vargáné Kósa Ildikó, viselkedéselemző pszichológus, Varga Mátyás, viselkedéselemző pszichológus.

Gyermekszínjátszó tanfolyam

A Százszorszép Gyermekház gyermekszínjátszó-rendezői tanfolyamot indít drámapedagógus és színjátszó-rendező szakemberek irányításával. A tanfolyam vezetője: Kis Tibor drámapedagógus-rendező. Jelentkezési határidő: 2010. szeptember 30. Bővebb információ a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/gyermekszinjatszo-tanfolyam/5009 oldalon.

Szerdai moziműsorok

A Grand Café mozi teremben:

18.30-kor: Eredet – színes, szinkronizált amerikai misztikus thriller, rendező: Christopher Nolan.

21 órakor: Doctor Parnassus és a képzelet birodalma – feliratos francia-kanadai film, rendező: Terry Gilliam.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 órakor: Salt ügynök – színes, szinkronizált amerikai akciófilm, rendező: Phillip Noyce.

19 órakor: Müller Péter: Mesterkurzus …az élet dolgai – Az öröm művészete.

21.30-kor: A kaptár – Túlvilág 3D – színes, amerikai akció, sci-fi. Rendező: Paul W.S. Anderson.

Balázs Béla terem:

15.30-kor: Szellemíró – színes, francia-angol dráma. Szereplők: Ewan McGregor, Kim Cattrall, Olivia Williams, Pierce Brosnan, Timothy Hutton. Rendező: Roman Polanski.

18 órakor és 20.15-kor: Hajsza – színes, feliratos francia dráma, rendező: Patrice Chéreau.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Örökifjak – színes, feliratos angol dokumentumfilm, rendező: Stephen Walker, Sally George.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Görög táncház lesz Szeltner László (Iliosz együttes) vezetésével.

A Millenniumi Kávéházban szerdán 19 órakor Frankie Látó Quartet.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor GTK-s Est. Kalinka Szamovár akció! Házigazda: Dj. Gerappa. GTK-soknak ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor RiseFM Niteforce PartyRoberto + Novák.

Előző sztori

Újvidéken megnyílt a 43. Lorist

Következő sztori

Botka-bojkott: postáztuk az olvasói kérdéseket!