Szerda: Kanyarok az időben

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében az Új Zsinagógában „Jeruzsálem – Kanyarok az időben” címmel nyílik meg Miriam Neiger Fleischmann festőművész kiállítása, ugyanitt este hangverseny is lesz. Az Alsóvárosi Ferences Templomban a Posticum Nemzetközi Ifjúsági zenekar koncertjére várják a közönséget, a nyári szünet után ismét lesz önképzőkör a Reökben, a Szolgáltatók Börzéje a TIK-ben az SZTE Karrier Iroda zöld rendezvénye, és változatos programokat kínál ezen a napon is a Közéleti Kávéház.

Hangversenyek

Az Alsóvárosi Ferences Templomban szerdán 19 órakor lesz a Posticum Nemzetközi Ifjúsági zenekar koncertje. Műsoron: Pergolesi, Vivaldi, Haydn, Beethoven művek. Vezényel: Petr Zejfart. Közreműködnek: Pintér Tünde (szoprán, Szeged) és Kristófi János Zsigmond (continuo, Nagyvárad). A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak az SZTE Zeneművészeti Szakközépiskoláért Alapítvány javára. A programról bővebben a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/a-posticum-nemzetkozi-ifjusagi-zenekar-koncertje/4988 oldalon olvashatnak.

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében a szegedi zsinagógában szerdán 19 órakor Duke Ellington: Sacred Concert. Előadja: Kónya Krisztina – ének, Sövény Olivér – gitár, Kiszin Miklós – nagybőgő, Németh Gergely – zongora, a Vaszy Viktor Kórus, a Fool Moon és a Give Me Five vokál együttesből alakult énekkar, a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult Big Band (5 szaxofon, 4 trombita, 4 harsona, dobfelszerelés, konga). Vezényel: Balogh Sándor.

Kiállítás a Szegedi Új Zsinagóga Mártír Emlékcsarnokában

Szerdától október 7-ig Miriam Neiger Fleischmann festőművész kiállítása látható az Új Zsinagóga Mártír Emlékcsarnokában „Jeruzsálem – Kanyarok az időben” címmel. Megnyitja szerdán 18 órakor Tandi Lajos művészettörténész, a Szeged c. folyóirat főszerkesztője.

Reök Önképzőkör

Szerdánként 16.30-tól ismét lesz Önképzőkör a Reökben. Ezen a szerdán Cserjés Katalinnal és Újvári Edittel az őszi félév Reök önképzőköri programjainak megbeszélése, a Rembrandt rézkarc-kiállítás megtekintése; a Rembrandt életmű jelentősége.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán (II. sz. épület Rákóczi tér 1. sz. fsz. tárgyaló) szerdán 18 órakor Négy évtized Izraelben. Csomós Róbert író élete és munkássága. Beszélgetőtárs: Borsi István.

A Novotel Hotelben szerdán 18 órakor Kenéz Heka Etelka lovag, költő, énekművész Szegedi Művészköre meghívott vendégekkel.

A MTESZ székházban ( Kígyó u.6.) szerdán 18 órakor Egészség Bár Klub: Életmód változtatás, és szemléletváltás a testi- lelki egészség megőrzéséért 2. rész. Vendégek: Brunner Katalin (a zöldségdiéta internetes blog megalkotója), Sipos Tibor orvos, természetgyógyász, Tóth Zoltán tai chi-chi kung mester, kínai masszőr.

A Közéleti Kávéház programjairól és a rendezvények fellépőiről bővebben a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/Tartalom/szeptember2010.htm oldalon olvashatnak.

Szolgáltatók Börzéje a TIK-ben

A Szolgáltatók Börzéje a TIK-ben az SZTE Karrier Iroda zöld rendezvénye szerdán 9-17 óráig a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Mivel a hallgatók a munkaerőpiacon nagyra értékelt, kiegészítő tudást és szakmai tapasztalatot jelentős részben iskolán kívüli keretek között tudják csak elsajátítani, a cél azon cégekkel való kapcsolatfelvétel, akik a hallgatók karrierjét kisebb vagy nagyobb mértékben segítő szolgáltatásokat és termékeket kínálnak (nyelviskolák, autósiskolák, tanfolyamok szervezésével foglalkozó cégek, diákmunka közvetítők, szakképzéseket kínáló szervezetek. Részletek a http://www.u-szeged.hu/hirek/2010-szeptember/szolgaltatok-borzeje oldalon.

A Tempus Alapítvány előadása

Az SZTE Tudományos és Információs Központban szerdán 10 órától a Tempus Alapítvány előadása lesz. A téma: Felkészült szakmai vezető vagy eredményes menedzser? – iskolavezetői szerepek a 21. században egy dinamikusan változó világban.

Szerdai moziműsorok

A Grand Café mozi teremben szerdán:

21 óra: Anyátlanok – feliratos ausztrál-angol film, rendező: Scott Hicks.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 és 21 órakor: A kaptár – Túlvilág 3D – színes, amerikai akció, sci-fi. Rendező: Paul W.S. Anderson.

17 és 19 órakor: Step Up 3 – 3D – színes, feliratos amerikai romantikus-zenés film. Rendező: Jon M. Chu.

Balázs Béla terem:

15.30-kor: Nagyfiúk – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Dennis Dugan.

17.45-kor és 20.30-kor: Baaria – színes, feliratos olasz filmdráma, Rendező: Giuseppe Tornatore.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv – színes, magyar-német-osztrák filmdráma, rendező: Mundruczó Kornél.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerda 7 órakor Minimal Bogart koncert.

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor MK-s NyitóbuliPatkós doktor + DJ Szixai. Bacardi + Cola és Kozel akció.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor Jogász-közgazdász nyitóbuli. Bacardi akció! Házigazda: Dj. Afus és Dj. Gerappa. ÁJTK-soknak és GTK-soknak ingyenes!

Előző sztori

Botka erkölcsi felelősséggel tartozik

Következő sztori

Kosárlabda: a Szeviép legyőzte a Sopront