Közélet

Schmitt Pál: a kereszténységre is utalni kell az új alkotmányban

Schmitt Pál: a kereszténységre is utalni kell az új alkotmányban

2010. szeptember 10., péntek
Schmitt Pál: a kereszténységre is utalni kell az új alkotmányban

Schmitt Pál fontosnak tartja, hogy a keresztény tradícióra és a Szent Koronára való utalás is bekerüljön az új magyar alkotmányba. Mindezt XVI. Benedek pápának is említette, aki péntek délelőtt a Castel Gandolfó-i nyári rezidenciáján fogadta a magyar köztársasági elnököt - tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

Schmitt Pál

magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta: a katolikus egyházfő „nagyon jó néven vette” ezt a törekvést. A négyszemközti megbeszélésen áttekintették, hogy mely európai alkotmányokban szerepel utalás a kereszténységre, és megállapították: nyolc országban említik meg konkrétan a vallást az alaptörvényben. A köztársasági elnök hozzátette: „büszkén jelentette” a pápának, hogy „ha minden jól megy, Magyarország lesz a kilencedik”. Schmitt Pál hangsúlyozta: szimbolikus értékűnek tartja Castel Gandolfó-i látogatását, tekintettel arra, hogy az új magyar kormány nagy hangsúlyt helyez az egyházzal való együttműködésre, és ennek már komoly jeleit is adta. További részleteket

a Magyar Nemzet honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.