Schmitt Pál: a kereszténységre is utalni kell az új alkotmányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Schmitt Pál fontosnak tartja, hogy a keresztény tradícióra és a Szent Koronára való utalás is bekerüljön az új magyar alkotmányba. Mindezt XVI. Benedek pápának is említette, aki péntek délelőtt a Castel Gandolfó-i nyári rezidenciáján fogadta a magyar köztársasági elnököt – tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

Schmitt Pál magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta: a katolikus egyházfő „nagyon jó néven vette” ezt a törekvést. A négyszemközti megbeszélésen áttekintették, hogy mely európai alkotmányokban szerepel utalás a kereszténységre, és megállapították: nyolc országban említik meg konkrétan a vallást az alaptörvényben. A köztársasági elnök hozzátette: „büszkén jelentette” a pápának, hogy „ha minden jól megy, Magyarország lesz a kilencedik”.

Schmitt Pál hangsúlyozta: szimbolikus értékűnek tartja Castel Gandolfó-i látogatását, tekintettel arra, hogy az új magyar kormány nagy hangsúlyt helyez az egyházzal való együttműködésre, és ennek már komoly jeleit is adta.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: Éljen a valóság!

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: nem bírt a Kecskeméttel a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek

Elhunyt Balázs Fecó

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zenészt 69 éves korában érte a halál. Balázs Fecót több…