Kosárlabda: legyőzte a Pécset a Szedeák + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Bravúros sikerrel nyitotta a kiskunfélegyházi Malom Kupát a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Az A csoport újonca a kiváló erőkből álló Pécsi VSK-Pannonpowert verte meg az első játéknapon helyenként kiváló játékkal.

Négy együttes részvételével csütörtöktől szombatig rendezik meg Kiskunfélegyházán a Malom Kupát. Három magyar élvonalbeli alakulat, a Kecskemét, a Pécs és a Szeged mellett a Szaprtak Szabadka szerepel a viadalon. A torna nyitómeccsét a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák és a PVSK-Pannonpower játszotta, s Fodor Péter tanítványai szinte végig vezetve győzték le baranyai riválisukat 85-77-re.

Vida Máté, Kiss Zsolt, Nyilas István, Nebojsa Dukics, Bryson McKenzie összeállításban kezdtek a szegediek, azaz a tavalyi csapathoz képest három új fiú is helyet kapott a kezdőben. Ami talán a legfontosabb, meccskörülmények között először tesztelték a két idegenlégióst. Nem indult rosszul a találkozó, hiszen Dukics kintről és közelről is betalált, kosarai révén 12-11-re a Szedeák vezetett. Ezt követően több labdát is elszórtak Vidáék, a hibákat kihasználva 21-13-ra meglépett a komplett gárdájával pályára lépő PVSK. Jót tett Fodor Péter vezetőedző időkérése, megnyugodtak a srácok, összeszedték gondolataikat, s Kiss Zsolt két remek hárompontosának köszönhetően 23-19-re zárkóztunk föl az első negyed végére. A második felvonásra összekapta védekezését a Szedeák, a szigorúság pedig nem ízlett a baranyaiaknak. A 15. percben visszavette az előnyt az újonc, 26-25-öt mutatott az eredményjelző. A nagyszünetig tartó periódusban aztán már egyértelműen dominált a Szeged, nagyszerű játékot mutattak be a Tisza-parti legények. Nyilas István faulttal együtt dobott triplát (majd a büntetőt is értékesítette), az amerikai Bryson McKenzie pedig egy hatalmas zsákolással és egy ugyanolyan szépségű prakkerrel csalt ki tapsot a nézőkből. 37-27-nél ment először tízzel a Szedeák, a harmadik tíz perc előtt pedig 41-31 volt az állás.

A pihenőt követően nem engedte ki kezéből az irányítást a B csoport bajnoka, folyamatosan húzott el a több amerikaival felálló Pécstől. Előbb McKenzie parádézott (rövid idő alatt hintett egy tízest), majd Kiss és Drahos Gábor talált a gyűrűbe három pontot érően, s mindezeket megkoronázta a meccs legszebb akciója: több hát mögötti passzt követően McKenzie húzta be a labdát. Nem találta az ellenszert a PVSK, a 26-27. percben már 59-40-re, a negyed végén 72-54-re vezetett a Fodor-csapat. A záró játékrészre új szerkezetben futott ki a Szeged, az addig felváltva a pályán lévő Vida és Drahos egyszerre kapott lehetőséget. Némiképp közelebb lopóztak a Fisher, Barrett és Decker vezette vasutasok, ám a szedeákos siker nem forgott veszélyben. 73-61-nél Drahos trojkára a legjobb pillanatban érkezett, s bár a végéig nagyon kapaszkodtak de épphogy csak tíz ponton belülre jutottak Ivica Mavrenski legényei (köztük két korábbi szegedi legenda, Gémes Levente és Deák Attila).

Drahosék pénteken 17 órakor a Kecskeméttel, szombaton 15 órakor a Szabadkával csapnak össze.

A Malom Kupa 1. napján:

Dél-Konstrukt-SZTE Szedeák – Pécsi VSK-Pannonpower 85-77 (19-23, 22-8, 31-23, 13-23). Kiskunfélegyháza, 100 néző.
Dél-Konstrukt-SZTE Szedeák: Vida 7, Kiss Zs. 12/12, Nyilas 7/3, Dukic 19/9, McKenzie 22. Csere: Molnár M. 5/3, Drahos 7/3, Tanács 6, Simándi, Hájer. Vezetőedző: Fodor Péter
Pécsi VSK-Pannonpower: Fisher 14, Deák 3/3, Barrett 13/3, Eilingsfeld 10, Decker 16. Csere: Gémes 2, Hosszú G. 10/3, Tóth N. 9, Kiss K., Kovács P. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Edző: Halmai Gábor.
Kipontozódott: Barrett.

Fodor Péter, a Szedeák vezetőedzője: “Az első öt és az utolsó hat-hét percet leszámítva jelen állapotunkban igen jó teljesítményt nyújtottunk. A remek csapatmunka ráadásul kiváló egyéni teljesítményekkel is párosult. Természetesen sokat kell még dolgozni, hogy igazán összecsiszolódjunk, de üdítően hatott ez az első edzőmeccs. Annak tükrében különösen értékesnek tartom ezt az eredményt, hogy a Pécs előrébb tart a felkészülésben, mint mi. Megyünk tovább, igyekszünk kijavítani a hibáinkat.”

no images were found

Előző sztori

Péntektől Hódstock Fesztivál Vásárhelyen + VIDEÓ

Következő sztori

Péntek: A borzongás szigete a Somogyiban