Gasztro

Könnyedén az albérletben

Könnyedén az albérletben

2010. szeptember 19., vasárnap
Könnyedén az albérletben

Most, hogy elkezdődött az egyetem, olyan főtt ételeket válogattunk, amelyek elkészítéséhez nincs szükség, képzettségre és időre, két szeminárium között elkészíthető, és laktató. De használhatják lustálkodni vágyó nők, és főzni szándékozó férfiak is.

Rakott tészta

– makaróni tészta – virsli – sonka vagy parizer – 2 db tojás – 1 db tejföl – vegeta

Elkészítés:

Megfőzzük a tésztát, közben kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott virslit, sonkát vagy parizert (akár mind a hármat bele lehet tenni). Ha megfőtt a tészta, egy tepsit vagy jénai edényt a virsli olajával, nagyon vékonyan kikenjük, beletesszük a tésztát, a megpirított virslit és sonkát vagy parizert, tojást és a tejfölt összekeverjük, ízlés szerint vegetával ízesítjük, majd ráöntjük a tésztára, és összekeverjük. Ezután reszelt sajttal, megszórjuk és előmelegített sütőben összesütjük körülbelül 30 percig. A legfinomabb ananászkonzervvel, de bármilyen befőttel vagy savanyúsággal tálalhatjuk.

Szögedi dödölle

– krumpli – liszt – szalonna (lehet császár is) – vöröshagyma – fokhagyma (vagy fokhagymakrém) – tejföl

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a krumpli, addig, amíg darabokra nem esik. Összetörjük, utána annyi lisztet adunk hozzá, hogy masszává váljon, de ne legyen csomós. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, és ebben az apróra vágott hagymát megpirítjuk. A krumplimasszából kisebb gombócokat gyúrunk, beletesszük egy tepsibe, aztán ráöntjük a szalonnás hagymát, majd egy 20 percre betesszük sütni. Figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Melegszendvics párizsi módra

– 30 dkg párizsi – 20 dkg sajt – só – bors – 1 kiskanál mustár – 2 nagykanál tejföl

Elkészítés:

Lereszeljük a sajtot és a párizsit, megsózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, és krémesre keverjük. Vékonyan megkenjük a kenyeret vajjal, aztán a melegszendvics krémmel, majd megsütjük. Sajtot nem kell még egyszer rakni rá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.