//

Több százan a szőlő és lágykenyér napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Második alkalommal várták a környék lakóit a vértói domb oldalába szüreti hangulattal, frissen préselt musttal, kemencében sült kenyérrel. A közel ötszáz résztvevő megismerkedhetett a szőlőfeldolgozás fortélyaival, a gyerekek pónin lovagolhattak, szalonnát süthettek, a felnőttek óbort és mustot kóstolhattak.

Az ingyenes rendezvény védnökként B. Nagy László, a Fidesz polgármesterjelöltje is aktívan bekapcsolódott a szőlőfeldolgozásba, és kötetlen baráti beszélgetést folytatott a környék lakóival. A nap háziasszonyaiként Tóthné Péli Katalin és Nagyné Veress Tünde, Makkosháza és Északi-városrész önkormányzati képviselőjelöltjei (Fidesz) zsíros kenyérrel látták vendégül a lakókat, Haág Zalán, a Belváros III. és Rózsavölgyi József, Szőreg-Marostő fideszes képviselőjelöltje pedig a szőlődarálás és -préselés fortélyaiban jeleskedett. A nap házigazdájának, Oláh Jánosnak „csángó” kemencéjében sült a friss kenyér, melynek a helyszínen dagasztották a tésztáját.
Az összegyűlteket Kalmár Ferenc országgyűlési képviselő, Rókus-Franciahögy önkormányzati képviselőjelöltje köszöntötte, majd bemutatta a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltjeit és B. Nagy László polgármesterjelöltet. Kiemelte, az ehhez hasonló rendezvények is jól mutatják, hogy kis összefogással, jó szóval, baráti beszélgetésekkel sokkal közelebb kerülhetnek az emberek egymáshoz.
A délután során Rózsavölgyi József ajándékaként a vértói domboldalba, a székelykapuk mellé rózsatövet ültettek, és elültették szeged szőlejét is.

no images were found

Előző sztori

Friss Rádió88-as bulifotók a SZEGEDma.hu-n

Következő sztori

Az Egy Nap Egy Gól labdarúgótorna