Így kampányoltok ti II.: Tornádó Tápén?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Különös „forgószél” söpört végig Tápé főutcáján péntekről szombatra virradóra az éjjeli órákban. Az erős törköly- és szegfűillatot maga után hagyó vihar plakátokat tépett darabokra, ám meglepő módon szelektíven csapott le; csak B. Nagy László és Juhász Gyula, a Fidesz jelöltjeinek plakátjaiban tett kárt, míg Botka László (MSZP) arcképeit érintetlenül hagyta…

Mindezek alapján a Fidesz kampánycsapata él a gyanúpörrel, hogy nem valami sajátos természeti jelenséggel, hanem Botka Lászlót különösen kedvelő, a Fidesz jelöltjeit gyűlölő kezek munkájával van dolgunk. Éppen ezért a kezek tulajdonosai ellen panasszal élnek a Helyi Választási Bizottságnál, és további jogi lépéseket tesznek a jelenség elharapódzását megakadályozandó.
Juhász Gyula, Tápé önkormányzati képviselője a SZEGEDma.hu-nak elmondta, korábban nem volt jellemző Tápén az, hogy kiélezett lett volna a választási kampány. A korábbi években a jelöltek nem pocskondiázták vetélytársaikat, és tanúsítottak annyi tiszteletet egymás iránt, hogy nem szervezték egymásra a kampányrendezvényeiket, és nem tépkedték le egymás plakátjait. Egyedül 2006-ban fordult elő, hogy egy túlbuzgó szocialista aktivista plakátokat tépett, ám miután tetten érték, Mészáros Attila, az MSZP akkori jelöltje személyesen állította le kissé hiperaktív segítőjét. „Azonban a jelekből arra lehet következtetni, hogy új időket élünk, és politikai ellenfeleink kezdik elveszíteni az önuralmukat. Ennek sem Tápén sem Szegeden nem nagyon örül senki. Aki figyelemmel kísérte a szegedi közgyűlés munkáját, az nyolc éven keresztül láthatta azt az intoleranciát, hallhatta azt a verbális erőszakot, amit Botka László tanúsított az ellenzékkel, de időnként saját táborával szemben is. Úgy tűnik, ez az agresszív és türelmetlen stílus, az ellenfeleket letiporni akaró hozzáállás egyfajta mintát jelent az MSZP jelöltjei számára, akik Botka László személyes példáját követik ebben. Sajnálatos, hogy ez a korábban csak a szavak szintjén jelentkező erőszakosság most már tettekben is megnyilvánul. Ennek lehettünk tanúi Tarjánban, és most úgy tűnik, Tápén is. Joggal vethetjük fel a kérdést: ha két héttel a választás előtt politikai ellenfeleink ilyen tettekre ragadtatják magukat, mi lesz később? Mindenesetre Tápén óvintézkedéseket vezetünk be: aktivistáink – akik eddig egyedül dolgoztak – ezentúl kettesével mozoghatnak csak, amikor kampányfeladataikat el kell látniuk. Továbbá igénybe fogjuk venni a polgárőrség segítségét is abban, hogy segítsenek megakadályozni a rongálásokat, illetve tetten érni az elkövetőket” – tájékoztatott Juhász Gyula.

no images were found

Előző sztori

Városépítészet, városszépítészet – ami Szegedről hiányzik

Következő sztori

Balogh Tibor: Nem ígérünk sokat, de azt megtartjuk