Szórakozás

Borszűrő Szent Mihály-szüret Ópusztaszeren

Borszűrő Szent Mihály-szüret Ópusztaszeren

2010. szeptember 14., kedd
Borszűrő Szent Mihály-szüret Ópusztaszeren

Borszűrő Szent Mihály napján idén is szüretre hívja vendégeit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Szeptember 25-én a szegedi tanya udvarán, a préselés munkafolyamatába lehet bekapcsolódni, megkóstolva a szőlőt és a mustot. A szüretelők szórakoztatásáról és a vidám muzsikáról a gazda gondoskodik.

Mihály

napján volt egykor Szegeden a híres őszi vásár is. Ennek hangulata kel életre a Skanzenben, ahol mesteremberek, kézművesek mutatják be tudományukat, árulják portékájukat. A régi mesterségek kedvelői elleshetnek néhány fogást a mézeskalácsos, papucsos, fazekas mesterektől, illetve megtudhatják, milyen a jó bicska, hogyan patkol lovat a kovács. A vásárban bárki „levetetheti” magát a vándor fotográfussal, háziasszonyok kitanulhatják a szappanfőzés fortélyait, egy tősgyökeres csongrádi halásztól pedig nem csak a halfogás tudományát lehet elsajátítani, hanem azt is, hogy hogyan lehet olyan halászlét főzni, mely után még az ínyencek is megnyalják a szájuk szélét. Programok délelőtt 10 órától folyamatosan a skanzenben, illetve a tóparton. Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, 6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68. Időpont: 2010. szeptember 25., szombat A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Naprakész információ ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.