Bulvár

Autóját hátrahagyva menekült a rendőrök elől

Autóját hátrahagyva menekült a rendőrök elől

2010. szeptember 15., szerda
Autóját hátrahagyva menekült a rendőrök elől

Autóját hátrahagyva menekült a rendőri intézkedés elől egy férfi tegnap Szegeden. Mint kiderült azért, mert nem vezethetett volna autót és műszaki sem volt a járművön - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A Szegedi Rendőrkapitányság Újszegedi Rendőrőrsének körzeti megbízottai tegnap reggel a Budapesti körúton figyeltek fel egy Skoda típusú személygépkocsira. Mivel annak sofőrje egyéb ügyekből már jól ismert volt a rendőrök előtt, ezért úgy döntöttek, hogy intézkedés alá vonják. Amikor a férfi észlelte, hogy a rendőrök utána fordulnak, hirtelen gázt adott, majd az első kereszteződésnél behajtott egy kisutcába, ahol kiugrott az autóból és futásnak eredt. A férfi egy ideig menekült, de amikor látta, hogy a rendőrök körbeveszik, inkább feladta. A jármű átvizsgálása során a csomagtartóból előkerült egy rozsdás erővágó, valamint egy fűrész is. A férfi és a jármű ellenőrzése során az is kiderült, hogy a 23 éves szegedi lakost korábban már eltiltották a járművezetéstől, az autót pedig még 2009-ben kivonták a forgalomból. A férfi ellen többek között járművezetéstől eltiltás hatálya alatti vezetés, műszaki érvényesség lejárta és jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indult eljárás.

Levágta a kábelt a 12 éves fiú

A szegedi Városőrség munkatársai értek tetten egy gyermekkorú személyt tegnap este, miközben a Fonógyári úton a temető bejáratával szemben a felső villanyvezeték tartóoszlopán állva a felső vezetékekről a kábelt vágta le. A városőrök felszólították a 12 éves fiút, hogy cselekményét fejezze be és másszon le. Ennek a fiú eleget is tett, majd a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A fiú életkora miatt nem büntethető, azonban a rendőrség jelzéssel él az illetékes hatóságok felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.