Közélet

2006 ősze: kínzásokról számolt be a volt börtönőr

2006 ősze: kínzásokról számolt be a volt börtönőr

2010. szeptember 24., péntek
2006 ősze: kínzásokról számolt be a volt börtönőr

Megkínozták és brutálisan bántalmazták a 2006. szeptember 18-án és az utána következő napokban előállított embereket a fővárosi Nagy Ignác utcai börtönben - állítja a Célpont című műsornak adott megdöbbentő interjújában egy azóta már leszerelt börtönőr. A történtekről készült belső felvételeket azóta letörölték, az embertelenségekben résztvevő büntetés-végrehajtási dolgozókat pedig díszvacsorán látták vendégül parancsnokaik – olvasható a HírTv honlapján.

Ütötték-verték a 2006. őszi tüntetések közben válogatás nélkül összefogdosott embereket a börtönőrök. Ezt állítja az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézet volt dolgozója a Célpont című műsorunknak adott interjúban. A férfi szerint a tévéostrom után már készültek a tömeges előállításokra, reggel 7-től hajnali 3 óráig minden fegyőrt berendeltek, akik az udvaron fogadták a rendőrök által már bántalmazott embereket. Megdöbbentő vallomásában a volt börtönőr részletesen elmondja azt is, hogyan kínozták az egymáshoz bilincselt foglyokat. "Akik részt vettek ezekben az eseményekben, illetve akik nappal szolgálatban voltak, azokat megvendégelték Pilisszentkereszten egy bv-rehabilitációs központban. Díszvacsorát kaptak az emberek és mindenkinek megköszönte az országos parancsnok és az országos parancsnokhelyettes az ellátott szolgálatot. És kemény túlórapénzekkel voltak fizetve" - jelentette ki a Célpontnak a leszerelt börtönőr.

További részleteket a HírTv honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.