Vihar: több régióban mérsékelték a riasztási szintet, még kettőben van piros riasztás

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn a kora esti órákban több régióban már citromsárgára mérsékelték a riasztási szintet, de az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon még mindig piros riasztás van érvényben a heves zivatarokra vonatkozóan – közölte Polyánszky Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) meteorológusa.

Az OMSZ meteorológusa elmondta, hogy Borsod, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében vannak és várhatóak még heves zivatarok. Előreláthatóan egy órán belül pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét is eléri a nyugatról kelet felé tartó zivatarrendszer. Békés és Csongrád megyét eddig nem érintették komolyabban a zivatarok, de várhatóan oda is feljön egy zivatarrendszer, amely heves zivatarokat, felhőszakadásokat okoz. Emiatt a dél-alföldi régióban még narancssárga riasztás van érvényben.
Polyánszky Zoltán hozzátette: a hétfői időjárással kapcsolatban a korábbi előrejelzések beigazolódtak, mivel voltak szupercellák, nagyobb méretű jég, valamint előfordultak tornádók is.
Keddre a meteorológusok nem várnak zivatart, változóan felhős lesz az ég, de emellett napsütéses idő várható, néhány helyen fordulhat elő záporeső. Szerdán és csütörtökön szintén hasonló időre lehet számítani, csak néhány helyen lehet záporeső, a hőmérséklet pedig lassan emelkedni fog.
Polyánszky Zoltán kiemelte: a korábbi évekkel ellentétben pénteken, augusztus 20-án nem valószínű csapadék, napos idő várható harminc fok körüli maximumhőmérséklettel, tehát semmilyen heves eseményre nem kell számítani.
A hosszabb távú kilátásokkal kapcsolatban azt mondta: a zivatarrendszer elvonulásával egy jó darabig nem várhatóak heves zivatarok és az előrejelzések szerint jelentős mennyiségű csapadék sem.

Előző sztori

Gion Nándorra emlékeztek Szenttamáson

Következő sztori

Annyi baj legyen!