Közélet

Tornyot építenek az újszülöttekért + HANG

Tornyot építenek az újszülöttekért + HANG

2010. augusztus 16., hétfő
Tornyot építenek az újszülöttekért + HANG

A Rádió Plusz egyedülálló jótékonysági akciója

Kreatív jótékonysági akciót hirdetett a Rádió Plusz a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. A világ legnagyobb, húszméteres tornyát építik fel augusztus 18-a és 21-e között az épp akkor zajló fesztiválra látogatók kiürült fél literes sörös korsóiból. A Torony minden egyes darabja egyben virtuális forint is, amit szintén az alapítvány fog megkapni.

Szerdán reggel kezdik el építeni azt a speciális, statikusok által tervezett építményt, ami majd megtartja a várhatóan minimum húsz méter magas műanyag söröskorsótornyot. A Rádió Pluszos ötletgazda,

Habuczki Tamás

elmondta, reméli, minden szegedi lakost és a Szegedi Nemzetközi Grill Fesztiválra kilátogatót megmozgat az adománygyűjtésnek ez a jó hangulatú, rendhagyó formája. Mint megtudtuk, minden egyes kiürült korsó virtuális forint is egyben, amit a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára ajánlanak fel. Azokra is gondoltak a szervezők, akik nem szeretik a sört, mégis segítenék az alapítvány munkáját. A rakparton a Torony szomszédságában lévő Rádió Pluszos sátornál gyűjtik a korsókat és a pénzbeli adományokat, továbbá egy ismert személyiségek által aláírt pólóra is lehet licitálni a rádióban. Ennek kikiáltási ára tizenötezer forint. A pólót eddig a Szedeákos

Kiss Zsolt, Katzirz Dávid

Pick Szeged-játékos, a Szeged Beton vízipólósa,

Kiss Csaba

és

Lékó Péter

sakknagymester írta alá. A sportolókon kívül

Juronics Tamás

, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője is ellátta kézjegyével, továbbá

Dolhai Attila

énekes és a Molnár Dixieland Bandes

Molnár Gyula

is. A pólóra kedden reggel 8-tól csütörtökön 18 óráig lehet licitálni. A rendezvény fő támogatója, a Süd-Bau Építő és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a statikusok által megtervezett tornyot szerda reggel kezdik el építeni, melyben a Tűzoltóság is segítségükre lesz.

Bandula-Dudás Szilviától

megtudtuk, hogy a betonelemekhez rögzített hétemeletes építmény villámelhárítására is gondoltak a tervezésnél.

A tűzoltóság nemcsak a torony felépítésében segédkezik, hanem az összegyűlt korsókat minden nap egy alkalommal emelőkosárból helyezik a Toronyra.

Pintér Sándor

, az alapítvány kuratóriumi elnöke portálunknak elmondta, hogy évente átlagosan ezerháromszáz életet mentenek meg Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén. Minden egyes forintra nagy szükségük van, hiszen működési költségeik 70%-át fedezi az állami normatíva, mintegy húszmillió forintot maguknak kell előteremteniük. Ezt részben az 1%-os adófelajánlásokból teszik meg, ám azt csak szeptemberben kapják meg. Az életveszélyben lévő koraszülöttek és újszülöttek mentését a nap 24 órájában végző alapítvány jelenleg egyetlen speciálisan felszerelt gépjárművet működtet, amit a napi három-négy esethez riasztanak. A Rádió Plusz Tornyát alkotó söröskorsók a virtuális forintokon kívül más értékkel is bírnak majd. A jótékonysági akciót beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy játékáruház annyi kilogramm játékot ajánlott fel a Gyermekklinika kis betegeinek, amennyit a korsók nyomnak majd. A szervezők a korsók súlyát 30-40 kilogrammra saccolják. A Torony ünnepélyes alapkorsó-letételét augusztus 18-án, szerdán 18 óra körül tartják, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a Rádió Plusz csapata!

Hallgassa meg a Pintér Sándorral, Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnökével készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.