A kettős állampolgárság és akiknek semmi köze hozzá

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új szlovák belügyminiszter Daniel Lipšic úgy látja, hogy Magyarország szokatlan, nem európai törvényt fogadott el, amely alapján az is kaphat állampolgárságot, aki soha nem élt Magyarországon, akinek semmi köze az országhoz – olvasható a Felvidék Ma hírportálon.

Lipšic Oroszország és Románia példáját hozta fel a magyar kettős állampolgárság kapcsán, amely szerinte nacionalizmussal próbálja elterelni a polgárok figyelmét a valós problémákról. Az új szlovák belügyminiszter nem érti a magyar fél álláspontját, hogy miért volt szükség az állampolgársági törvény módosítására, hiszen Szlovákia és a Magyarország is az Európai Unió tagjai. Bizonyos értelemben igazat adott Robert Fico volt kormányfőnek, amikor a magyarországi szélsőséges elemek exportálásáról beszélt a korábbi miniszterelnök. Lipšic szerint is sűrűn járnak át szélsőséges csoportok az ország déli részébe, de az EU nyitott határai miatt nem lehet meggátolni őket.

Előző sztori

Szerda: Belcanpop

Következő sztori

Labdarúgás: indul a SZEGEDma.hu megyei magyar kupa!