Írjon nekünk

Szórakozás

Péntek: Virágzó agávé

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Füvészkertben csak néhány hétig látható egy virágzó amerikai agávé, amelynek érdekessége, hogy 40-50 évig él, életében egyszer virágzik, majd termésérlelés után a tő elpusztul. Újszegedi Szabadtéri Színpadon megrendezett Szegedixie gála a Szegedi Szabadtéri Játékok következő eseménye, a Reökben a Hair alkotóival találkozhat a közönség, és a csipkék királynője, a halasi csipke látható a Somogyi kiállításán.

Szegedixie gála

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pénteken 19 órakor a Szegedixie gála a Szegedi Szabadtéri Játékok következő eseménye. Két elmaradhatatlan zenekar lép fel a szokásos házigazda szerepben: a Storyville Jazz Band és a Molnár Dixieland Band. Veszely Ernő, a vak tangóharmonika virtuóz lesz az egyik vendégük, aki New Orleans-ban Ray Charles-szal is zenélt együtt. Az idei Szegedixie jazz-nagyágyúja Tabányi Mihály és együttese lesz, akik számtalan ország közönségét meghódították már fennállásuk hosszú évtizedei alatt.

Találkozzon a Hair sztárjaival a Reökben

Pénteken 16.30-kor, a Reökben a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó, talán leginkább várt produkciójának, a Hair-nek alkotóival találkozhat a közönség. Kulisszatitkokat tudhatnak meg a musicalek népszerű sztárjától, Dolhai Attilától (Berger), a gyönyörű és lenyűgöző orgánumú Peller Annától (Sheila), a Vígszínház csibészes profizmusú művészétől, Szemenyei Jánostól (Bukowski) és a rendezőtől, Bagó Bertalantól. Az előadásokra ugyan minden jegy elkelt, a főpróbát azonban ingyenesen megtekintheti, aki az Újszegedi Színpad prózai előadásaira bérletet vált – akár már 3200 Ft-ért.

Halasi csipke a Somogyiban

Péntektől szeptember 1-ig a Somogyi-könyvtár zeneszobájában kiállítás látható A csipkék királynője, a halasi csipke címmel. A halasi csipke első megjelenése, 1902 óta, nagyon fontos részét képezi a magyar népművészetnek. A Somogyi-könyvtár ezzel a kiállítással is csatlakozik a III. Hungarikum Fesztiválhoz.

Szegedi Vakáció a Gyermekkönyvtárban

A Szegedi Vakáció folytatódik a Gyermekkönyvtárban. Pénteken 15 órakor „Mesét mondok, mesét játszom” – játékos mesés délután óvodásoknak, kisiskolásoknak.

Virágzik az amerikai agávé

A Füvészkertben az elkövetkezendő néhány hétben még teljes pompájában látható egy virágzó amerikai agávé. A néhány hónap alatt fejlődött virágzati tengely igazán impozáns méretű, megközelíti a 8m-es magasságot. A növény érdekessége, hogy 40-50 évig él, életében egyszer virágzik, majd termésérlelés után a tő elpusztul. A virágzó indiai lótuszokat még augusztus végéig érdemes megcsodálni. A több száz szirmait bontó növény mellett már a terméseket is megfigyelheti az érdeklődő. A tó körül elhelyezett információs táblák segítségével pedig számos érdekességet tudhatnak meg a különleges növényről.

Tér-Képek a kávéházban

A Millenniumi Kávéházban pénteken és szombaton Tér-Képek II. – festménykiállítás és képek készítése a helyszínen. Házigazda: Gráma István festőművész.

Közéleti Kávéház

A Móra Ferenc Múzeumban pénteken 16 órakor A pillangók zöld szigete Tajvan, és A hatlábúak csodálatos élete című tárlatok látogatása tárlatvezetéssel. Tárlatvezető: Gaskó Béla biológus.

Az Acél U. 21. szám alatt pénteken 18 órakor szalonnasütés Gulyás László kertjében. Szükséges kellékeket mindenki hozzon magával.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 18 órakor: Kutyák és macskák 2. 3D – A rusnya macska bosszúja – színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték. Rendező: Brad Peyton.

16 órakor: Shrek a vége, fuss el véle 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Mike Mitchell.

20 órakor: Az utolsó léghajlító 3D – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: M. Night Shyamalan.

Balázs Béla terem:

16.15-kor és 20.15-kor: Rendészet, nyelvészet – színes, feliratos román film. Rendező: Corneliu Porumboiu.

18.15-kor: A legboldogabb lány a világon – színes, feliratos román dráma, rendező: Radu Jude.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Bűn és büntetlenség – színes, magyar dokumentumfilm. Szereplő: Biszku Béla. Rendező: Novák Tamás, Skrabski Fruzsina. A film Biszku Béláról, az ’56 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban péntek este 7 órakor az AranGuru zenekar jazz-koncertje.

A Körös-Toroki napok műsora Csongrádon: pénteken 17.30-kor Mr Shame koncert. 19 órakor Erős Pista (R.H.C.P. tribute). 20.30-kor Eleven. 22 órakor Somló – Charlie – Demjén  Szuper koncert. 0 órakor Yellow Spots.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Johnnie Walker akció! Éjfélig a belépés ingyenes!

Közélet

Újra fogadja az égbolt szerelmeseit a szegedi csillagvizsgáló

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Július 3-tól.

Tovább olvasom

Hírzóna

Éjszakai bolyongáson vehetünk részt az ópusztaszeri csillagösvényen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ami a világ harmadik legnagyobb labirintusa.

Tovább olvasom

Közösség

Kolozsváron szervez nemzetközi rockzenei flashmobot a CityRocks

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szeptember ötödikén.

Tovább olvasom

Aktuál