Közélet

Nézőpont Intézet: még mindig toronymagasan vezet a Fidesz

Nézőpont Intézet: még mindig toronymagasan vezet a Fidesz

2010. augusztus 25., szerda
Nézőpont Intézet: még mindig toronymagasan vezet a Fidesz

Hiába reméli az ellenzék, aligha fog meglepetést okozni az önkormányzati választáson. A kormánypártok támogatottsága ugyanis olyan magas, hogy legfeljebb a helyi körülmények tudják megakadályozni a Fidesz polgármesterjelöltjeinek győzelmét - derül ki a Nézőpont Intézet legújabb kutatásából.

A felmérés szerint még mindig a megkérdezettek több mint fele (52 százalék) szavazna a Fidesz–KDNP-szövetségre. A Jobbik, illetve az LMP táborának nagysága alig változott: a radikális pártot az emberek 9 százaléka választaná (egy hónapja ez az érték 8 százalék volt), míg az LMP-t a felnőtt lakosság 4 százaléka (júliusban 5 százalékos támogatottsággal rendelkezett az új parlamenti párt). Csökkent a bizonytalanok aránya, és az eredmények szerint ebből az MSZP profitált leginkább: a pártot 11 százalék választaná, szemben az egy hónapja mért 6 százalékkal. A jelenség a választási kampány elindulásával törvényszerűnek nevezhető, hiszen az áprilisi fiaskó után a szocialista szimpatizánsok meghatározó része vélhetően most először vállalja nyíltan pártpreferenciáját. További részleteket

a Nézőpont Intézet honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.