Sport

Magyar Kupa: Volán-siker a hétvégi minta alapján + FOTÓK

Magyar Kupa: Volán-siker a hétvégi minta alapján + FOTÓK

2010. augusztus 18., szerda
Magyar Kupa: Volán-siker a hétvégi minta alapján + FOTÓK
A labdarúgó magyar kupa főtáblájának 2. fordulójában a Tisza Volán SC Szeged a Várfürdő-Gyulai Termál FC-t fogadta a Felső Tisza parton. A kék-feketék ugyanazzal a koreográfiával nyertek 3-2-re, mint hétvégén a Szarvas elleni bajnoki: előbb 2-0-ról felengedték ellenfelüket, majd bevitték a kegyelemdöfést. A mérkőzést online tudósításunkkal követhették portálunkon!

A labdarúgó magyar kupa 2. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged - Várfürdő-Gyulai TFC 3-2 (2-0).Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Bodac Tamás. Tisza Volán SC: Czirják - Mészáros, Vida, Boldizsár, Búzási - Vágó, Mórocz - Vastag (Völgyi 46'), Beretka, Végh (Kéri 80') - Kazi (Huszárik 65'). Edző: Buchholcz Gábor. Gyula: Harman - Wéber (Balogh 46'), Bagyinszki, Zelenyánszki, Nagy - Ponyokai, Dócza, Bálint (Kovács 65'), Rostás - Czira (Okos 46'), Vincze. Edző: Fodor Sándor. Gólszerzők: Beretka (6'), Vágó (9'), Boldizsár (77'), illetve Okos (51'), Zelenyánszki (64'). Továbbjutott a 3. fordulóba: a Tisza Volán SC Szeged! Buchholcz Gábor: "Nagyon örülök annak, hogy sikerült továbbjutnunk, s immár a 3. fordulóban folytathatjuk. Tavaly ilyenkor a Békéscsaba kiütött bennünket, most sikerült egyet előrelépnünk, bízom benne, hogy a következő körben, szeptember 22-én egy NB I-es, remek ellenfelet hozunk Szegedre. Ami a mérkőzést illeti, akárcsak a hétvégén, az első fordulóban most is kiválóan, szellemesen futballoztunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, melyek közül kettőt értékesítettünk is. A fordulást követően egy megpattanó labdából gólt kaptunk, majd nem sokkal később ajtó-ablak ziccert rontottunk, a kontrából pedig egyenlített a Gyula. Ekkor éreztem a csapaton egy öt-tízperces rövidzárlatot, éppen úgy, mint a Szarvas ellen szombaton. Szerencsére azonban hamar összekapták magukat a fiúk, szép akciókat vezettek, s egy szögletet követően Boldizsár Bálint egy remek fejessel megszerezte a győztes találatot. Örülök, hogy nem torkollott hosszabbításba a parti, nem jött volna jól a hétvégi bajnoki forduló előtt. Úgy gondolom, ezek a győzelmek erősítik igazán a csapategységet. Külön örülök, hogy Huszárik Zsolt ezúttal a padról beszállva lendítette meg a szekeret. Völgyi Rolandon és Kéri Tamáson viszont látszik, hogy még szokniuk kell az NB III-es légkört, türelmesen kell dolgozniuk tovább."További megyei vonatkozású eredmények: SZVSE-Gyálarét - Békéscsaba 1912 Előre FC 1-3 (0-2) Hódmezővásárhelyi FC - Makói FC 0-1 (0-1)

Közvetítésünket itt olvashatják újra:

I. félidő:

1. perc: A Gyula kezdte a mérkőzést, egy hosszú előreívelés szegedi alapvonalon gurult ki, így most a Szeged építheti a támadásait. 6. perc:GÓÓÓL! A Szeged épített fel egy veszélytelennek tűnő támadást, de a szellősen védekező gyulaiak előtt Beretka Péter könnyedén lövőhelyzetbe került, és jobb oldalról, 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, a vendégkapus talán kissé rosszul zárta a rövid oldalt. 9. perc: GÓÓÓL! Megjött az étvágy, Végh Ariel a jobb oldalról egyéni akcióval szép cselsorozattal hozta be a labdát egészen a 11-es vonaláig, Vágót egy passzal lövőhelyzetbe hozta, aki szép mozdulattal, belsővel a kapu jobb felső sarkába tekert. 17. perc: a két gól után egyértelműen a Szeged irányítja a mérkőzést, bár újabb helyzeteket nem dolgozott ki, de a játék nagy részben a gyulai térfélen zajlik. A vendégek megpróbálnak támadást építeni, de a szegedi középpálya szinte mindegyiket képes megszűrni. 27. perc: a játéknak ebben a szakaszában kicsit kiengedett a Szeged, a Gyula építi ki támadásokat, de eddig a hazai védelem a helyén volt, és igazi helyzetet nem sikerült a vendégcsapatnak kialakítania. Több szögletet és pontrúgást végeztek el. 36. perc: továbbra is a Gyula támad többet, főleg megint a szögletek, illetve az oldalsó nagy bedobások jelentenek némi veszélyt a hazai kapura, igaz, Czirják kapusnak még nem akadt dolga. A Tisza Volán védelme jól zár, illetve a beíveléseket eddig sikerült kifejelniük. 42. perc: A gyulaiak első kapura lövésére eddig kellett várni, egy visszagurított labdát rostás 25 méterről lőtt el, a nem túl erős és középre tartó lövés Czirják kapus kezében landolt. A lefújás előtti másodpercekben egy bal oldali beadást kellett még a hazai portásnak vetődve kiöklöznie. Vége az első félidőnek.

II. félidő:

1. perc: A Szeged kezdte a játékot. A hazaiaknál Völgyi Roland állt be Vastag Szabolcs helyett csatár posztra, Kazi mellé. 3. perc: Az első helyzetet a Szeged jegyzi, már a második támadásból jobb oldali szabadrúgáshoz jutott a Tisza Volán. Végh Ariel tekerte rá a labdát félmagasan, amit bent egy támadó átlépett, és Harman kapusnak lábbal kellett védenie. 6. perc:GÓÓÓL! A Gyula lényegében az első támadásából került el a szegedi védőharmadba, ahol szabadrúgáshoz jutottak mintegy 30 méterről. A csereként beállt Okos nagy erejű bombát eresztett a kapura, Czirják kapus kissé bemozdult a a sorfal mögé, így még vetődni sem tudott a kapu bal oldalába tartó lövésre. 19. perc: GÓÓÓL! Kiegyenlített a Gyula. A Szeged vezetett ígéretes akciót, a kapust is kicselezték, de a visszagurított labdát ajtó-ablak-helyzetből elcselezte Beretka, és az ellentámadást kíméletlenül használta ki a Gyula, két-három passz után ziccerhelyzetbe került Zelenyánszki, aki az 5 és feles jobb oldali sarkától bombázott a léc alá. 32. perc: GÓÓÓÓÓL! Ismét átvette a vezetést a Szeged, egy bal oldali kiugratást követően az alapvonalról visszaívelt labdát Boldizsár Bálint szép mozdulattal bólintotta a hosszúba. 45. perc: Vége a mérkőzésnek. A Szeged a hátralévő játékrészben végig uralta a mezőnyt, helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A hazai együttes jutott tovább, s várhatja a szeptember 22-én esedékes 3. fordulót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.