Közélet

Kubatov: B. Nagy a szegedi emberek programját valósítja meg

Kubatov: B. Nagy a szegedi emberek programját valósítja meg

2010. augusztus 29., vasárnap
Kubatov: B. Nagy a szegedi emberek programját valósítja meg

A Fidesz pártigazgatója szerint a szegediek pontosan tudják, nincs két Botka László…

Rengeteg munkára és jó elképzelésekre van szükségük a Fidesz szegedi jelöltjeinek mind a kampányban, mind a választási sikert követően a város irányításában – véli Kubatov Gábor. A Fidesz pártigazgatója pénteki szegedi látogatása során a SZEGEDma.hu-nak exkluzív adott interjúban arra is kitért: B. Nagy László polgármesterként be fogja bizonyítani, Szegedet sokkal jobban tudja majd vezetni, mint ahogy azt Botka László és a szocialisták tették.– A politikában kevésbé jártas szegediek számára némiképp meglepetésként hatott, mikor a nyár elején a Fidesz bejelentette, B. Nagy Lászlót indítja a polgármesteri székért. Azóta már tudjuk, a párt országos vezetése jó egy éve folytat tárgyalásokat ebben az ügyben az 52 esztendős országgyűlési képviselővel. Mégis, hogyan esett a választás a közéletben korábban ismeretlen, kívülről érkező pénzügyi szakemberre? – Elsősorban azért, mert Szegeden is pontosan ugyanazok az emberek problémái, mint országosan. Munkahelyeket kell teremteni, lendületet kell adni a gazdaságnak. Úgy gondoltuk, ezeket csak egy nagy tapasztalattal rendelkező, pénzügyi-gazdasági szakember tudja majd megoldani, így került szóba B. Nagy László neve. Olyan embert kerestünk, aki nagy megbecsültségnek örvend a városban, aki egy ilyen léptékű adósságállománnyal rendelkező várost is talpra tud állítani. Ne felejtsük el, az utóbbi nyolc évben olyannyira megnövekedett Szeged adósságállománya, hogy állami segítségnyújtás nélkül, egyedül nem tudna fejlődni! Nos, B. Nagy László megfelel valamennyi említett kritériumnak. Ereje teljében van, rendezett a családi háttere, a politikában a kihívást látja, nem a megélhetést. Ráadásul az ő személyét az összes szegedi parlamenti képviselő azonnal támogatta. Magam egyébként régebb óta ismerem már, de ahogy közelebb kerülünk választáshoz, egyre inkább azt érzem, hogy ő egy olyan dinamikus ember, aki előtt nincsenek akadályok, foglakozik az emberek problémáival, kikéri a véleményüket, s nem a fejük felett dönt. Véleményem szerint Szegednek ilyen polgármesterre van szüksége, s biztos vagyok benne, hogy remekül fogja vezetni a várost!

Botka Lászlóban nem bízhat a jelenlegi kormányzat

– Súlyos gazdasági problémákat említett, s a szegedi Fidesz is folyamatosan az adósságállomány „kozmetikázásával” vádolja Botka László MSZP-s polgármestert. Ő pedig eközben sikerpropagandát folytat, mondván, soha nem látott fejlődésen ment keresztül Szeged, a megyei jogú városok közül ide érkezett az elmúlt években a legtöbb európai uniós forrás... – Több munkahely lett? Jobb lett az egészségügyi ellátás? Csökkent a bűnözés? Botka hiába mondja unos-untalan azt, hogy ő a fejlődés záloga, az emberek pontosan jól látják, hogy ez nem igaz. Botka László, amikor kellett volna, akkor nem állt ki az emberek mellett, és nem segített rajtuk. Ahelyett, hogy Szegeden az uniós forrásokat munkahelyteremtésre használta volna fel, inkább a Gyurcsány-kormány lelkes támogatójaként megszavazta azon intézkedéseket, melyek miatt több ezer szegedi elvesztette az állását. Az egészségügy rendbetétele helyett presztízs- vagy látványberuházásokra költötte el a szegediek pénzét. A legfontosabb, hogy a városban újabb és újabb munkahelyek jöjjenek létre, a szegedi családokból a fiatalok ne költözzenek el Dunántúlra dolgozni. Szinte minden helyi családban van egy munkanélküli, így nem lehet élni. Minden erőt és pénzt arra kell fordítani, hogy a munkahelyek tömege jöjjön létre! Néztem a közbiztonsági mutatókat is, s mit mondjak, itt is csődöt mondott Botka László. Látom, hogy még mindig keresztüldübörögnek a belvároson a kamionok, pedig ennek az áldatlan állapotnak a megszüntetését ígérte négy évvel ezelőtt! Az emberek már tavasszal véleményt mondtak az MSZP nyolcéves kormányzásáról. Botka László az MSZP Csongrád megyei elnöke Gyurcsány Ferenc legfőbb támogatója, javaslatára választották meg annak idején kormányfőnek. A Botka, Gyurcsány, és az MSZP együttesen elvette a 13. havi nyugdíjat, bevezette a kórházi napidíjat, a tandíjat, tönkretette az egészségügyet és gazdasági fejlődés helyett óriási munkanélküliséget hagyott az utódaira. Az emberek többször mondtak nemet erre a politikára. Miközben tehát pénzt hozott a városnak, olyan kormányzatnak volt felelős döntéshozója, mely siralmas állapotba döntötte az egész országot és Szegedet is. S valóban ki kell mondani! Az olyan emberben, mint Botka László, a jelenlegi kormányzat nem bízhat! – Mindezek tükrében és pártja népszerűségi mutatóinak láttán nem is meglepő, hogy Botka László az Összefogás Szegedért Egyesület nevű, magát civilnek és függetlennek tituláló fantomszervezet védőernyője mögé menekült az önkormányzati választáson... – Szerintem mindenki tudja, hogy nincsen két Botka László! Nem értem, azt hiszi, hogy az embereket felelősség nélkül át lehet verni? Tudom, hogy a szegediek pontosan tudják, Botka László egyenlő MSZP-vel.

Őszintén, alázattal és munkával

– Tagadhatatlan, hogy Szeged városa az utóbbi években komoly hátrányba került a regionális versenyben akár a határokon túli, akár magyarországi riválisaival szemben. Az új városvezetésnek a kormányzat támogatásával nyilvánvalóan kezdenie kell valamit ezzel a helyzettel, ebből a szempontból – említette már – fontos, milyen párthoz tartozik majd a polgármester. Mik a stratégiai elképzeléseik a várossal kapcsolatban? – Nézze, Kecskemét fideszes polgármestere odacsábította a Mercedes-gyárat, több ezer új munkahelyet teremtett. A győri fideszes polgármester az Audi-gyár bővítésével, Szolnok fideszes városvezetője a vagongyártó üzemmel kapcsolatban tette meg ugyanezt. Szegeden is pontosan ugyanezt az utat kell majd járni. A Fidesz és B. Nagy László számára a munkahelyteremtő beruházások jelentik tehát a fő prioritást. A másik, amit fontosnak tartunk: B. Nagy László már a kampányban is megkérdezi a szegedieket, mi nekik a fontos, velük közösen határozza meg, mire van szüksége a városnak, s nem őket megkerülve dönt. Mondja, Botka László mikor kérte ki a szegediek véleményét? Mikor ment az emberek közé? Van tehát közöttük egy igen jelentős attitűdbeli különbség: míg a fideszes B. Nagy László az emberek programját szeretné és fogja is végrehajtani, addig Botka László az emberek feje fölött saját elképzeléseit próbálta megvalósítani. – Az önkormányzati választásokon kiemelt figyelem övezi Budapestet, Miskolcot és Szegedet, ahol az MSZP elkeseredett utóvédharcokat folytat. A héten ugyanakkor a jobboldalisággal aligha vádolható atv.hu-n megjelent a hír, melyet portálunk is átvett, hogy egy független közvélemény-kutató felmérése szerint B. Nagy László vezet Botka Lászlóval szemben, s elutasítottsága is jóval kisebb, mint az MSZP-s politikusé. Tavasszal a Fidesz teljes győzelmet aratott Szegeden, s ezek szerint most is igencsak jók az esélyei... – Őszinteség, alázat és rengeteg munka kell ahhoz, hogy megismételjük a tavaszi eredményeket. Ezt ajánlom most is a szegedi képviselőjelöltek figyelmébe. Igen sokat kell tenni azért, hogy ez a siker megtörténjen, ám nem elég nyerni, utána a szegediek megelégedésére kell vezetni a várost, amihez szintén jó elképzelések és rengeteg munka szükséges. Természetesen az a célunk és azért dolgozunk, hogy Szegednek fideszes vezetése legyen, s olyan jóravaló képviselőket válasszanak, akik B. Nagy László irányításával ki tudják húzni a várost a kátyúból.

Összefogás az emberekkel örömben és bajban

– Bár sokan az ellenkezőjét gondolták, a Fidesz az országoshoz hasonlóan Szegeden is rövid kampányt kezdett. Melyek a fő céljaik a következő hetekben, október 3-a előtt? – Fontos, hogy rövid és olcsó kampányt folytassunk, de a leglényegesebb, hogy az emberek közötti kapcsolatokat erősítsük. Kitehetünk rengeteg óriásplakátot, feladhatunk hirdetéseket, de annál fontosabb nincsen, mint hogy a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek találkozzanak a szegediekkel, beszélgessenek velük, kikérjék véleményüket, hogy milyen Szegedet szeretnének, meghallgassák örömüket, bánatukat. Nem szórunk el tehát súlyos milliókat, az emberekkel közösen, velük összefogva szeretnénk megnyerni a választást, s elindítani a szükséges változást Szegeden. A fő üzenetünk, hogy sokkal, de sokkal jobban is lehet vezetni ezt a várost, mint ahogy Botka László és az MSZP az utóbbi nyolc évben tette. Debrecen, Győr, Kaposvár sikerének is az összefogás a titka. Összefogás bajban és örömben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.