Kultúra

Félsziget: Erdély legnagyobb zenei fesztiválja

Félsziget: Erdély legnagyobb zenei fesztiválja

2010. augusztus 25., szerda
Félsziget: Erdély legnagyobb zenei fesztiválja

A marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválra látogat a Korn, a The Rasmus és a Therapy mellett a Tankcsabda és a Pokolgép, a rocklegendák napján pedig az Omega, a svéd Europe, Charlie és a Bill kapitány is zenél majd. A négynapos fesztivál csütörtökön kezdődik.

A Maros partján, Erdély legnagyobb strandegyüttese szomszédságában található fesztivál, amelyre mintegy 60 ezer látogatót várnak, kínálata mellett áraiban is lenyűgöző: a

fesztivaljegy.hu

oldalon 14.000 forintért lehet négynapos bérletet, és 5500 forintért napijegyet venni. 4 színpad, 70 előadó, 30 sportág, film, színház, művészetek, bungee jumping, katapult, kajak, strand: ez mind a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál. Az Erdély szívében augusztus 26-29. között zajló rendezvény nyolcadik kiadása minden korábbinál gazdagabb és változatosabb kínálattal várja a látogatókat, és természetesen sztárokból sem lesz hiány. A fesztivál kedvéért először látogat Romániába az amerikai Korn, és az észak-ír Therapy?, a spanyol Ska-P, a finn The Rasmus vagy éppen a Tankcsapda, a Subscribe, a Pokolgép zenekarok is a zúzós vonalat erősítik. A fesztivál szombati napja pedig a rocklegendákról szól, főszerepben az Omegával és a svéd Europe-pal, de más napokra is jut a jóból, többek közt Charlie-nak és a Deák Bill Blues Bandnek köszönhetően. A magyar vonalat erősíti a már említett előadókon kívül a Belga, a Kiscsillag, a Beatrice, a PASO, az Irie Maffia, Lajkó Félix és bandája és sokan mások. Az underground elektronikus zenék hívei Trickyvel lazíthatnak, Dub FX-szel tombolhatnak, a Gorillaz Sound Systemmel együtt énekelhetik a nagy Gorillaz-slágereket, a Parov Stelar Banddel és a N.O.H.A. formációval ringatózhatnak, az éjjeli órákban pedig a Noisia, a Nero, Sub Focus, Dom&Roland, Klute szettjeire kaszabolhatnak. Eközben a Freedom Music Arénában vilgásztár dj-k kevernek minden éjszaka: az Above & Beyond, Fedde Le Grand, Mark Knight és Hernan Cattaneo, illetve a magyar és román lemezlovasok krémje. A Félsziget Fesztivál szervezője a Sziget Management és a MIÉRT, főtámogatói a Coca-Cola, a Ciuc és az Orange, magyarországi médiapartnere a Duna Televízió. Bővebb információk:

http://www.felsziget.ro/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.