Csütörtök: Bűn és büntetlenség

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Belvárosi moziban vetítik csütörtöktől a nagy port felkavart, Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmet, amely Biszku Béláról, az ’56 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól. A Muzsikáló Udvarban Fool Moon és Szirtes Edina „mókázik”, Színháztörténeti Kiállítóház vendége Pozsgai Zsolt, az ismert drámaíró, rendező, a Közéleti Kávéházban pedig bemutatkozik az Összefogás Szegedért Egyesület.

Muzsikáló Udvar 2010

A Városháza udvarán (rossz idő esetén a Kisszínházban), a Muzsikáló Udvar programsorozat keretében, csütörtökön 20.30-kor Móka és bolondság – a Fool Moon Vokálegyüttes koncertje, vendég: Mókus (Szirtes Edina). Közreműködik: Kertész Endre csellón és Cserta Balázs fúvós hangszereken.

Nyári esték a Kiállítóházban

A Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház kertjében (Bécsi körút 11/a) beszélgetéseket rendeznek videó – bejátszásokkal a Szabadtéri Játékokhoz kapcsolódóan. Csütörtökön 17 órakor Darumadár fenn az égen… Huszka és Jávor Pál. Beszélgetés Pozsgai Zsolttal – filmrészletekkel. Házigazda: Czenéné Vass Mária.

Szegedi Vakáció a Gyermekkönyvtárban

A fiókkönyvtárak nyári szünetet tartanak, de a Szegedi Vakáció folytatódik a Gyermekkönyvtárban. Csütörtökön 15 órakor Cserépállatok készítése a gyermekkönyvtárosok vezetésével. A szükséges anyagokat a készlet erejéig a könyvtár biztosítja.

Közéleti Kávéház

A Novotel Hotelben (Maros u. 1.) csütörtökön 18 órakor Bemutatkozik az Összefogás Szegedért Egyesület. Vendégek: Pálmai Antal elnök és az egyesület tagjai. Házigazda: Tandi Lajos újságíró.

Csütörtöki moziműsorok

Nyári szünet a Grand Caféban! Csütörtöktől három hétre „szabadságra megy” a Grand Café. A mozi legközelebb augusztus 26-án, csütörtökön nyit ki.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 18 órakor: Kutyák és macskák 2. 3D – A rusnya macska bosszúja – színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték. Rendező: Brad Peyton.

16 órakor: Shrek a vége, fuss el véle 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Mike Mitchell.

20 órakor: Az utolsó léghajlító 3D – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: M. Night Shyamalan.

Balázs Béla terem:

16.15-kor és 20.15-kor: Rendészet, nyelvészet – színes, feliratos román film. Rendező: Corneliu Porumboiu.

18.15-kor: A legboldogabb lány a világon – színes, feliratos román dráma, rendező: Radu Jude.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Bűn és büntetlenség – színes, magyar dokumentumfilm. Szereplő: Biszku Béla. Rendező: Novák Tamás, Skrabski Fruzsina. A film Biszku Béláról, az ’56 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 7 órakor a Coco-Bongó zenekar latinos koncertje.

A Fészek Klubban csütörtökön 21 órakor Minimal bogart koncert. A belépés ingyenes.

Csongrádon a Körös- Toroki napok műsora a Nagy színpadon: csütörtökön 17 órakor Crazy Dayz, 18.30-kor Easy/DC, 19.30-kor Auróra, 21 órakor Road, 22.30-kor Tankcsapda, 0.30-kor Rammschwein, 1.30-kor The Void. A belépés ingyenes.

Előző sztori

Skaliczki László elégedetlen volt a Pick védekezésével + FOTÓK

Következő sztori

Adok-kapok miatt félbeszakadt a Volán szerdai edzőmeccse + FOTÓK