Csökkent az etnikai incidensek száma a Vajdaságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ivica Dačić szerb belügyminiszter és Egeresi Sándor, a tartományi parlament elnöke kedden elégedettségüket fejezték ki a nemzeti indíttatású incidensek 25 százalékos csökkenése miatt, közölte a szerb belügyminisztériumra hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.

A két tisztségviselő a belgrádi találkozójukon kiemelte, a vajdasági etnikai incidensek száma jelentősen csökkent, s közös érdek, hogy Szerbia valamennyi polgára biztonságban éljen egyenrangú polgárként.
A vajdasági házelnök szerint a kedvező tendenciához hozzájárult a hatékony és sikeres együttműködés, valamint azok a programok és akciók, amelyeket közösen valósít meg a tartományi képviselőház és a belügyminisztérium.
A belügyminiszter kiemelte, a minisztérium érdekelt abban, hogy a kisebbségek tagjai minél nagyobb számban jelentkezzenek a belügyminisztériumban munkára, s sikeresen folytatódjon a már eddig is eredményes nyelvtanítás azoknak a rendőröknek a számára, akik vegyes nemzetiségű helyen dolgoznak.

Előző sztori

Hátország: úgy kezdett az FK-ifi, mint a nagyok!

Következő sztori

Könczey Elemér karikatúrája