/

A makói Fidesz-szervezet Szent Istvánra emlékezett + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Fidesz-KDNP makói szervezete és a Jobb Makóért Egyesület Szent István-napi ünnepséget tartott. A nemzeti est keretében bemutatták a fideszes önkormányzati képviselőjelölteket is.

Makón a Szent István téren tartotta csütörtök késő délután augusztus 20-i ünnepségét a helyi Fidesz-KDNP szervezete és a Jobb Makóért Egyesület. A Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium előtt felállított színpadon közel fél ezer ember előtt mondott beszédet Mágori Józsefné, a térség országgyűlési képviselője, Makó fideszes polgármesterjelöltje.

„Csoda, hogy megannyi megpróbáltatás után országunk mindig talpra állt. Utoljára április 25-én szabadult meg Magyarország attól az erőtől, amely az országot kiárusította, amely az országot a csőd szélére juttatta. Nekik köszönhető Makó egyre gyorsuló elnéptelenedése, a fiatalok elválása az országtól. Szent István királyunk hagyta volna ezt? Nem, és nekünk példáját kell követnünk” – hangsúlyozta Mágori Józsefné. Hozzátette: a makói városvezetésnek a város lakosságáért kell dolgozni, és nem az idegenek kiszolgálásával kell foglalkoznia. „Készen állunk a megmérettetésre” – jegyezte meg a polgármesterjelölt, majd bemutatta a makói Fidesz-jelölteket: Kovács Sándort, Endes Zsigmondot, Sánta Sándort, Hadik Györgyöt, Gál Sándort, Toldi Jánost, Orbán Imrét és Farkas Évát. A listán Buday László, Erdei Andrásné és Halmágyi Pál szerepel. „Mint láthatják a Fidesz beváltotta ígéretét, és az önkormányzati testület létszámát felére csökkentette. Makón 12 fős lesz a testület” – mondta az országgyűlési képviselő.

A megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna a testület sikeréről beszélt, amit nem magának, hanem a csapatmunkának tulajdonított. „Ígérem, ha ismét én leszek a megyei elnök, akkor kormányzati hátszéllel még nagyobb sebességre kapcsolunk” – jelentette ki Magyar Anna. Hozzátette: a megyei önkormányzati testület 40 főről 20-ra csökken, amelynek két makói jelöltje, Mágori András és Orbán Imre.

Az esten bemutatták Makó új plébánosát Czank Gábort is, aki 2007-től Újkígyóson dogozott, és onnan érkezett a városba. Ezt követően a jelenlévők színvonalas zenés történelmi táncjátékot láthattak a téren. A Hunor-Magyar mondavilág a folklór nyelvén Emese álmától az államalapításig című művet a makói Forgatós táncegyüttes, az erdélyi érmihályfalvi táncosok és Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művésze adták elő.

no images were found

Előző sztori

Forgalomnövekedés várható a határátkelő helyeken a hosszú hétvége során

Következő sztori

A Hair a Szegedi Szabadtéri Játékokon