A Fidesz megelőzné a repülőtéri baleseteket + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Július 29-én az 55-ös úton Szeged határában egy leszálló vitorlázó repülőgép egy kamionnal ütközött, a balesetben a teherautó sofőrje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – most Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke és a Szögedi Védegylettől Szabó László önkormányzati képviselők sajtóközleményben tesznek javaslatot a balesetek megelőzésére.

„Az elmúlt héten történt sajnálatos repülőgép-baleset élesen rámutatott egy évek óta meglévő problémára, a bajai út repülőtér előtti szakaszának baleset-veszélyességére. Amint a hírekből is ismert, életveszélyes fejsérülést szenvedett egy szegedi kamionsofőr, akinek járművébe beleszállt csütörtök este egy vitorlázó repülőgép leszállás közben az 55-ös sz. főúton. A repülőgép a leszállás végrehajtása, vagyis a főút fölötti átrepülés során ütközött a kamionnak.
A szegedi repülőtér leszállópályájának megközelítése során a landoló gépek a légikikötő előtt vezető 55. sz. főút fölött haladnak el néhány méterrel. A kifutópálya iránya adott, az 55-ös út nyomvonala is az. A körülmény, mely szerint a légifolyosó és a nagy forgalmú közút keresztezi egymást, balesetveszélyes helyzetet eredményez. Az elmúlt 8 év fellengzős politikai ígérgetéseiből a repülőtérrel kapcsolatosan semmi sem valósult meg. A helyzet rosszabb, és – mint az eset is példázza – veszélyesebb, mint azelőtt.
A szegedi Fidesz-frakció célja, hogy ez a balesetveszélyes helyzet mihamarabb megszűnjön, ezért Gyimesi László (Fidesz) és Szabó László (Szögedi Védegylet) önkormányzati képviselők indítványt terjesztenek elő a városi Közgyűlés augusztus 13-i ülésére, amelyben a probléma megoldását kívánják előmozdítani. Városunk jó hírnevének öregbítéséhez, a helyi turizmus föllendítéséhez is elengedhetetlen a repülőtér biztonságának szavatolása.
Amint arra a szegediek is emlékezhetnek, a szóban forgó útszakaszon néhány évvel ezelőtt még közlekedési lámpa felügyelte a közúton haladó járművek biztonságát.
Ma már nincs kint a lámpa sem. A közlekedők jelzőlámpás irányítása az az alapvető közlekedésszabályozó elem, amely megelőzhetné a hasonló esetek bekövetkeztét. Repülőgép landolása esetén a lámpa pirosra váltana, s így – a pálya biztosításával – elkerülhető lenne az ütközés. A forgalomirányító lámpának természetesen működnie is csak reptéri esemény, rendezvény kapcsán kell, így jelentősebb torlódást más időszakban nem okozna. A jelzőlámpa kihelyezése számos hatóság közreműködését igényli, ezért az indítványban felkértük Botka László polgármestert, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a biztonság helyreállítása érdekében, s kezdeményezze az illetékes hatóságok eljárását. A képviselői indítványban javasoljuk, hogy Szeged Városa biztosítson első körben 2 millió forintot a szükséges munkálatok azonnali megkezdéséhez” – szól Gyimesi László és Szabó László közleménye.

no images were found

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Eltűnt személyt keres a rendőrség

Default thumbnail
Következő sztori

Mars hitelből – vagy bejön, vagy nem

Legutóbbi hasonló cikkek