/

Tükörrel és lézerrel próbálta elvakítani a pilótákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tetten érték a rendőrök azt a férfit, aki nappal tükörrel, éjjel pedig lámpákkal és lézerfénnyel zavarta a pilótákat a fel- és a leszálláskor a szegedi repülőtér közelében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

A 67 éves férfi – aki ellen korábban hasonló esetek miatt már folyt büntetőeljárás – az elmúlt időszakban a reptér közelében található házának udvaráról ismét megpróbálta megzavarni a pilótákat a biztonságos fel- és leszállásban – mondta Tuczakov Szilvána.
A férfit csütörtök délután érték tetten: az egyik rendőr egy felszálló kisgép utasaként figyelte, hogy a férfi “tükrözik-e”, majd értesítette munkatársait, akik zavaró tevékenysége közben lepték meg az idős embert – közölte az őrnagy.
A férfi kihallgatása során beismerte tettét, elmondása szerint elkeseredésében cselekedett, mivel zavarták őt a repülőgépek, és félt, hogy azok a házára zuhannak.
A férfival szemben légi közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Default thumbnail
Előző sztori

Elnapolták a város kötbérigényének tárgyalását az 1-es villamos ügyében

Default thumbnail
Következő sztori

Lázár: jogszerűen járt el a város, marad a visszaélők listája a világhálón

Legutóbbi hasonló cikkek