Több mint 71 milliós mezőgazdasági géppark a Galambnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez az eszközpark 10 év múlva lesz benne a tankönyvekben

no images were found

Ősztől használják majd a Galamb József Szakképző Iskola diákjai azokat a mezőgazdasági gépeket, amelyek a héten érkeztek meg Makóra. Az eszközpark megvalósulását egy TIOP pályázat tette lehetővé. A 6 darab mezőgazdasági gép több, mint 71 millió forintba kerül.

Ezek az eszközök körülbelül 10 év múlva lesznek benne a tankönyvekben – mondta el Horváth Zoltán, a megyei fenntartású iskola vezetője. Mint fogalmazott, diákjaik 21. századi technológiával tudnak gyakorolni, dolgozni, ami óriási dolog, hiszen a Makón és környékén működő vállalkozások igénylik ezt a tudást. Hozzátette: bár a Galambban végző fiatalok szerencsére könnyen el tudnak helyezkedni, ezeknek a gépeknek az ismerete tovább javítja a lehetőségeiket.
Örül az iskola gyarapodásának Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, aki a mai bejáráson tekintette meg a napokban megérkezett mezőgazdasági gépeket, amelyek használatára a pedagógusokat külön tanfolyamon készítik fel.
A gabonavetőgépet, szemenkénti vetőgépet, a permetező és a magágykészítő gépet, valamint a kombájnt és a traktort mezőgazdasági gépésztechnikus és mezőgazdasági gépszerelő szakmunkás diákok használják majd. Az iskolában évente mintegy 30 fiatal végez, akik vagy továbbtanulnak főiskolán, egyetemen, vagy azonnal el tudnak helyezkedni, mivel ezeken a területeken országosan hiány van a szakemberekből.
Az új mezőgazdasági gépeket a Hanki-Ker Kft. szállította egy nyertes TIOP pályázat keretében.

no images were found

Előző sztori

Jubileumok jegyében a Szegedi Nemzetközi Színházi Fesztivál

Következő sztori

Vörös riasztás a hőség miatt