/

Omladozik az M43-as ideiglenesen átadott szakasza

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Mint arról portálunk is beszámolt, az országgyűlési választási kampány hajrájában, április 1-én Botka László és Ujhelyi István átadta a később főúttá „lefokozott”, s ideiglenesen forgalomba helyezett M43-as autópálya, a régi 5-ös út és 4519-es jelű összekötő út (Csongrádi út) közötti 4,2 kilométeres szakaszát. Olvasóink jelezték, hogy az eső szinte szétmosta már a töltést.

Az átadó után készült bejárásunk alkalmával is számtalan érdekességre bukkantunk. Azóta már alvállalkozói markolókanalak is falatoztak az épülő szakaszból, demonstráció demonstrációt követ a kifizetetlen számlák miatt, de a félig kész szakasz most a víz miatt kezdett el omlani.
A legszembetűnőbb hibát az utat két helyen is átívelő felüljárók végeinél, valamint a Sándorfalvi úti felüljáró végeinél tapasztaltuk. A víz több helyen is egy-másfél méteres árkokat vájva mosta el a földet. Az elsőre is látszik, hogy a legelemibb védelmi eszközök sem borítják a töltések oldalait, a csapadék üzemszerű elvezetésére szolgáló, speciálisan kialakított betonrézsűk is csak a minap kerülhettek oda.
Az átadott szakaszon viszont csak az út oldalára lépve tűnik fel, hogy az útpadkához nem építették be a vízelvezető magasításokat, melyeknek alapvető céljuk az lenne, hogy a rézsűkhöz irányítsák a csapadékot. És mint tudjuk, a víz képes önmagának bárhol utat találni, ezért nem meglepő, hogy egészen az útalapig kimosta a földet az ideiglenesen lefektetett vízterelők mentén.
Az esetről megkérdeztük az autópályát építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. illetékes osztályát, ahol kérdéseinket e-mailben kérték. Amint megérkezik a válasz, közzétesszük.

no images were found

Előző sztori

Több mint száz előadás a Kortárs Balett idei mérlege

Következő sztori

A Somogyi utcai fiúk