Megnyitották a 31. Vitorlázórepülő Világbajnokságot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

34 ország pilótái Szegeden

no images were found

Borús időben, de annál vidámabb hangulatban vonultak fel a szegedi Vitorlázórepülő Világbajnokság résztvevői és kísérőik a Kárász utcán, hogy a Városháza előtt ünnepélyes keretek közt hivatalosan is kezdetét vegye a verseny.

A mintegy 150 pilótát és népes kísérőiket a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár zenekara vezette végig a sétálóutcán, miközben a televíziós tehetségkutatóból ismert Inzsöl Gyula kápráztatta el nemcsak a nézőket, hanem a pilótákat is, ahogy boszorkányos ügyességgel vezette végig kis modellgépét a menet előtt. A sokszínű felvonulás megmutatta, hogy a szegedi vb minden idők legnépesebb versengése. A Városháza előtt felsorakozott pilóták és kísérőik előtt a FAI himnuszának hangjaira felvonták a nemzetközi szövetség zászlaját, miközben a Széchenyi tér felett a Magyar Légierő két Gripen vadászgépe húzott át, tiszteletét téve a rangos nemzetközi megmérettetés résztvevői előtt.
A megváltozott időjárási helyzet miatt vasárnap még nem emelkedett a levegőbe a mezőny, de augusztus 6-ig még biztosan lesz legalább négy olyan nap, amikor a versenyzők teljesíteni tudják a kijelölt távot.

no images were found

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Kékítőgolyó – Thealter-blog: kilencedik nap

Default thumbnail
Következő sztori

Megfigyelő érkezett a Tisza-parti városba

Legutóbbi hasonló cikkek