Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: Hájer Ádám a Szedeák újabb fogása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A két nagy hazatérő, Kiss Zsolt és Drahos Gábor után ismét egy remek magyar játékossal bővült és erősödött a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának kerete. Az NB I/A csoport újoncánál folytatja pályafutását a 19 éves nyíregyházi Hájer Ádám, az U20-as válogatott tagja.

Kedden hivatalossá vált: a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeákban folytatja pályafutását a 2-es és 3-as poszton bevethető, 194 centiméter magas Hájer Ádám. Az új igazolás 1991. május 1-jén született Nyíregyházán, az előző idényben 4 mérkőzésen szerepelt a nyírségiek A csoportos együttesében, és meghatározó játékosa volt a Nagykálló B csoportos csapatának (a Jászberény elleni találkozókon 35, illetve 21 pontot dobott, a Szegednek a nagykállói meccsen 9-et; az alapszakaszban 17 pont, 3 lepattanó, 2 gólpassz volt az átlaga). Ádám végigjárta a korosztályos válogatottakat – 2007 nyarán tagja volt annak az U16-os magyar együttesnek, amely a macedóniai B-divíziós Eb-n a lengyelek mögött ezüstérmes lett. Jelenleg benne van az U20-as válogatott bővebb keretében – s még jövőre is U20-as lesz.

2008 nyarától egy évig az Amerikai Egyesült Államokban is pallérozódott. Az NYKK-Nyírsuli saját nevelésű játékosa egy Washingtonhoz közeli város, Salisbury egyik magániskolájának volt tanulója. A 1 Dream Foundation alapítványon keresztül került Amerikába, először is Kaliforniába, San Luis Obispo városába. Ez az alapítvány az egész világról hozzásegíti a kiválasztott fiatalokat ahhoz, hogy az Államokba kerüljenek, ott sportoljanak, és egészen a diplomaszerzésig támogatja őket a tanulásban. A Kaliforniában eltöltött idő kosárlabdázással és nyelvtanulással telt, a Magyarországról, Franciaországból, Ghánából, Angolából, Kamerunból, Puerto Ricóból és Dominikából érkezett kosarasok alkotta alkalmi csapat az úgynevezett AAU tornán vett részt, közben pedig iskolák képviselői figyelték őket árgus szemekkel. Így került Salisburybe tanulni és az ottani Dragonsba kosarazni a nyíregyházi fiatalember.

Hájer Ádám most így nyilatkozott Szegedre szerződéséről: „Az előző idény tapasztalatai alapján mondhatom, rendkívül jó és egységes csapatba kerültem, amely Kiss Zsolt és Drahos Gábor szerződtetésével még tovább erősödött. Számomra a kosárlabdázás mellett a tanulás is rendkívül fontos. Ősztől az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója leszek, és mivel eddig a városról és az egyetemről is csupa jókat hallottam, örömmel tölt el, hogy a jövőben Szegeden kosarazhatok. Tudom, hogy a cél az első A csoportos idényben a bennmaradás lesz, igyekszem jó játékkal segíteni új csapatomat a tervek megvalósításában.”

Kommentek

Hírzóna

Kopasz Bálint és Lucz Dóra döntős, újabb négy kvótaszerzési esély elszállt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A pénteki versenynap programja öt olimpiai szám középfutamaival zárult a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, a magyar egységek közül kettőnek – a kajakos Kopasz Bálintnak és Lucz Dórának – sikerült beverekednie magát a szombati döntőbe. Férfi K-1 200 és C-2 1000 méteren, valamint női C-1 200 méteren a hazaiak ezen a vb-n nem szereznek tokiói […]

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: szegedi rangadót rendeznek a Megye I-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége szegedi érdekeltségű futballeseményei.

Tovább olvasom

Sport

Három magyar érem pénteken: világbajnok a Hagymási, Medveczky páros!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Lucz, Kiss, valamint a Hajdu, Fekete duó nyert még érmet.

Tovább olvasom

Aktuál